NU ŞTIAI că ACEASTĂ ţară este cea mai apreciată destinaţie turistică din lume

Thursday, 04 September 2014, 14:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

România figurează pe locul 67 din 84 de ţări în topul celor mai recomandate destinaţii turistice din lume, top realizat în funcţie de aprecierile turiştilor. Ţara noastră devansează totuşi ţări ca Rusia, Albania, Bulgaria sau India, sau potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Mercury Research.

Costa Rica este cea mai apreciata destinatie, recomandata de turistii din intreaga lume, conform celui mai complex studiu la nivel mondial despre piata turismului, The Global Tourism Monitor. 

Rezultatele studiului arata ca nu intotdeauna cele mai recomandate destinatii de vacanta sunt si cele mai promovate, se arata in comunicatul Mercury Research.

Spre exemplu, doar 2% dintre participantii la studiu au vazut reclame sau oferte de vacanta pentru fruntasa clasamentului, Costa Rica. 

Costa Rica este o țară din America Centrală, care se învecinează cu Nicaragua la nord, Panama la sud, cu Oceanul Pacific la vest și Marea Caraibilor.

Costa Rica este căminul unei varietăți bogate de plante și animale. Deși țara are aproximativ 0.1% din suprafața mondială de teren, ea conține 5% din biodiversitatea mondială.

Clasamentul celor mai apreciate destinatii turistice a fost realizat in functie de experienta turistilor si de gradul in care acestia ar recomanda tara respectiva potentialilor vizitatori.  Costa Rica a obtinut cel mai ridicat scor la nivel mondial, 63, la polul opus situandu-se Tunisia (-7). In Europa, liderul clasamentului este Austria (58), urmata de Italia (56), Croatia (54), Norvegia (53), Grecia (52) si Marea Britanie (52).

In Europa, in fruntea clasamentului la promovare se afla Franta (11%),  Turcia (11%), Grecia (10%), Italia (10%) si Austria (7%). Atat Franta cat si Turcia beneficiaza de o expunere ridicata in ofertele care se adreseaza romanilor. 

La nivel mondial, Franta are cea mai mare notoritate ca destinatie de vacanta printre brazilieni, romani si canadieni, iar Turcia apare cel mai des in ofertele furnizorilor din Romania, Germania si Rusia.

Destinatiile pe care romanii le-au intalnit cel mai des in ofertele operatorilor sunt Grecia (49%), Turcia (38%) sau Bulgaria (36%).

Studiul a fost realizat de Mercury Research impreuna cu Asociatia Global Market Research (www.agmr.com) in prima jumatate a anului 2014,  pe un esantion de 23.116 de respondenti din 26 de tari din Europa, America, Asia-Pacific, Africa si Orientul Mijlociu si ofera informatii despre 84 de destinatii turistice.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE