Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nu accepta cele 7 forme de abuz într-o relație. A 2-a este cea mai frecventă

Tuesday, 20 June 2017, 16:28 Sursă: REALITATEA.NET

1. Să se schimbe 

Fie că este vorba despre un detaliu minor, cum ar fi coafura, sau ceva mai important, cum ar fi religia, nu este deloc acceptabil ca partenerul tău să încerce să schimbe ceea ce te definește. Până la urmă, cum ar putea să te susțină, dacă nu te acceptă așa cum ești? Nu poți fi selectiv și să iubești doar anumite părți ale unei persoane.

2. Să petreci mai puțin timp cu prietenii și familia

Relațiile armonioase presupun ca cei doi parteneri să fie individualități distincte, astfel că nu este nimic în neregulă cu a avea propria viață, din contră. Dacă partenerul îți cere să petreci mai puțin timp cu alte persoane, înseamnă că este gelos, posesiv și nesigur.

3. Să îți schimbi planurile de carieră 

Dacă serviciul îți afectează în mod negativ viața de familie, atunci, este firesc să discutați despre asta, dar, dacă nu este cazul, partenerul tău nu are de ce să îți ceară să îți schimbi meseria sau planurile, în special dacă iubești ceea ce faci. Poate că partenerul se simte amenințat de faptul că tu ai un salariu mai bun sau o slujbă mai importantă.

4. Să renunți la ceva pentru el/ea

În relații, este nevoie de compromisuri, dar niciodată și de sacrificii totale. Nu negocia niciodată în cazul în care partenerul îți cere ceva care îți știrbește fericirea, identitatea sau sănătatea. Chiar și atunci când accepți să renunți la ceva, asigură-te că și partenerul tău este dispus să facă același lucru pentru tine.

5. Să faci ceva cu care nu te simți confortabil 

Partenerul tău se presupune că are grijă de tine, de aceea, nu ar trebui niciodată să te pună să faci ceva neplăcut sau jenant pentru tine. În plus, nu ar trebuie să te pună niciodată în situația de a trebui să faci ceva pentru că nu ai de ales.

6. Să îi arăți telefonul 

Dacă nu i-ai dat motive serioase să îți pună încrederea la îndoială, atunci, nu are nicio scuză pentru a-ți cere telefonul sau parola de pe site-urile de socializare. Intimitatea este importantă chiar și atunci când ești într-o relație și nu are nimic de-a face cu a avea ceva de ascuns.

7. Să alegi de partea cui vrei să fii 

Chiar dacă partenerul tău este cea mai importantă persoană din viața ta, nu este în regulă să îți interzică să te vezi cu prietenii sau cu familia sau să te pună vreodată în situația de a alege dintre el și altcineva.

sursa

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL