Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi speranţe deşarte pentru angajaţii de la Oltchim: se înghesuie chinezii cu banii

Friday, 08 May 2015, 17:35 Sursă: REALITATEA.NET

Nu una sau două, ci trei companii sunt interesate de privatizarea combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, anunţă ministrul Economiei, Florin Tudose, preluat de Agerpres.

Doi dintre peţitorii combinatului Oltchim, aflat într-o situaţie-limită de mai mulţi ani, sunt din China şi unul din Europa, a precizat ministrul.

"Privatizarea (companiei Oltchim - n.r.) este pe drum. Avem trei oferte de cumpărare a Oltchim-ului aşa cum este el acum. Nu am vorbit de bucăţi şi aşa de mai departe. Ieri şi azi reprezentanţii unui consorţiu chinezesc sunt la Oltchim. Când avem scrisorile clare de intenţie, următoarea etapă este vânzarea", a precizat ministrul Economiei, citat de Agerpres. Acesta a spus că, până în prezent, sunt interesate două companii din China şi una din Europa.

Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim din 9 martie a aprobat planul de reorganizare a activităţii combinatului propus de consorţiul de administratori judiciari format din BDO Business Restructuring SPRL iar acesta a fost supus aprobării judecătorului sindic la 25 martie. 

Preţul minim de pornire a negocierii în procedeul de selecţie a ofertei câştigătoare în vederea achiziţiei părţilor sociale ale Oltchim este de 307 milioane euro, se menţionează în document. Oltchim se află în insolvenţă de doi ani şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană, care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL