Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NOI restricții pentru români: Danemarca include România pe lista țărilor „închise” și condiționează intrarea pe teritoriul său

Thursday, 30 July 2020, 23:21 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile daneze, cei care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente.

Pentru informații în limba română privind lista de „motive întemeiate”, este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga, la următorul link: http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.
 
Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

În plus, cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

În schimb, de la 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetățenilor care vin din România.
 
Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în următoarele condiții:

- deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca; va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.

- deplasare într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.

Persoanelor cu simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei, mai arată sursa citată.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL