Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nici China n-a fost ocolită de incendii ca în Colectiv. Alexandra Păcuraru a aflat tragediile lor

Monday, 09 November 2015, 10:08 Sursă: REALITATEA.NET

Shanghai! Aceasta este numele celui mai mare oras al Chinei dupa numarul locuitorilor si cel mai mare oras propriu zis al lumii, cu o populatie de peste 24 de milioane de persoane.

Alexandra Păcuraru a fost singura invitată din partea României la un seminar de televiziune și radio organizat acolo de una dintre cele mai prestigioase instituţii media din China: gigantul Shanghai Media Group. La eveniment, au fost invitați jurnaliști din 14 de țări.

Shanghai Media Group este o statie de televiziune si radio multimedia si o companie de Internet. Institutia are in jur de 5.200 de angajati si include peste 100 de canale TV digitale si analogice, un serviciu de televiziune prin internet și multe servicii de radio digitale. Grupul opereaza si detine si centre sportive si culturale.

Alexandra a vizitat si Hunan Broadcasting System. Ea a aflat de la cei mai importanti oameni de media chinezi ca nici acea parte de lume nu a fost lipsita de drame declansate din nepasare sau neglijenta.

234 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu produs la Discoteca Fuxin din oraşul chinez cu acelaşi nume, în noiembrie 1994. Focul a fost provocat de un tânăr care a aruncat un ziar in flacari sub o canapea. Deşi erau aproape 1.000 de oameni în locaţie, discoteca nu avea ieşiri de urgenţă.

Managerii localului au ajuns după gratii, iar primarul din Fuxin a fost demis. Alte 309 persoane s-au pierdut viata în anul 2000 într/o tragedie care a avut loc in Luoyang. Zeci de tineri sărbătoreau Crăciunul la un bar de la etajul patru al Turnului Dongdu.

La etajele 2 şi 3 se afla un minişantier pe care lucrau mai multi muncitori în ziua respectivă. Aceştia au produs un incendiu, iar cei de la petrecere au intrat in panica şi au început să caute cu disperare ieşirea de urgenţă care era insa, blocată. Cum lifturile nu funcţionau, oamenii au decis să sară de la balconul localului.

Cele mai multe dintre victime au pierit călcate în picioare sau ca urmare a rănilor suferite dupa ce s-au aruncat de la etaj. 12 persoane, inclusiv muncitorii care au produs incendiul şi au fugit de la locul faptei, au ajuns după gratii.

Acolo, in China, sau aici, in Romania, suferinta este aceeasi, iar oamenii trebuie sa invete din greseile lor si ale altora pentru a nu mai repeta tragediile nepasarii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL