Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Negulescu: "Am impresia că se încearcă soluționarea dosarului pentru ca Ponta, Ghiță și alții să fie albiți înainte de desființarea Secției Speciale"

Thursday, 01 October 2020, 10:48 Sursă: Realitatea.net

Mircea Negulescu s-a prezentat, astazi, la ora 10:00 in fata procurorilor Sectiei Speciale. Intalnirea a durat doar cateva minute, timp in care fostul procuror a depus si o plangere.  

"Am fost invitat pentru a fi anuntat ca urmeaza sa ma prezint la INEC (Institutul National de Expertize Criminalistice) pentru a da o proba de voce. Am solicitat amanarea procedurii in contextul in care inregistrarea care este depusa la dosar nu avem certitudinea ca este originala, si asta in conditiile in care domnul Vlad Cosma (fost deputat PSD - n.r) refuza constant sa prezinte instrumentul pe care l-a folosit atunci cand pretinde ca a facut inregistrarile respective", a afirmat Negulescu, la finalul audierilor. 

El a precizat ca tot astazi a primit o citatie pentru joia viitoare in acelasi dosar, lucru care il face sa creada ca "Sectia vrea sa solutioneze dosarul inainte de a fi desfiintata pentru ca domnul Ponta, domnul Sebastian Ghita si altii sa fie albiti pana la desfiintarea Sectiei". 

Cat priveste desfintarea Sectiei Speciale, fostul procuror a afirmat ca isi bazeaza afirmatiile pe urmatorul fapt:

"In raport de ceea ce a aparut ieri in presa, vorbesc de raportul MCV, in raport de concluziile procurorului general al Curtii de Justitie a UE, care in concluziile sale a afirmat faptul ca Sectia contravine dispozitiilor UE,  eu am convingerea ca aceasta sectie va fi desfiintata, ceea ce mi se pare un act de normalitate".

Intrebat ce se va intampla cu dosarele aflate pe rol in cadrul Sectiei Speciale de Investigare a Magistratilor, fostul procuror a raspuns ca dosarele ar trebui reluate de la zero. "Daca va aparea o decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, toata urmarirea penala este lovita de nulitate absoluta si dosarele ar trebui reluate de la zero", a opinat Negulescu. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL