Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

După Vadim, Dan Diaconescu sare în barca lui Ponta. Negocieri PSD-PPDD pentru turul II

Wednesday, 05 November 2014, 12:09 Sursă: REALITATEA.NET

Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a ajuns miercuri la sediul PSD unde va negocia cu PSD susţinerea lui Victor Ponta în turul II al prezidenţialelor, relatează Realitatea TV.

"Am avut o discutie cu domnul Liviu Neagu, secretar general al PPDD, ne-am uitat pe localităţile unde PPDD a avut scor important si am stabilit activităţi comune PSD - PPDD", a spus Liviu Dragnea, după întâlnirea cu oficialul PPDD. Întrebat dacă se va încheia un acord, Dragnea a declarat că îşi doreşte aşa ceva. "Daca ei vor lua această decizie si sper - noi am facut o discuţie preliminară - mi-e foarte greu sa cred ca PPDD, partidul poporului roman - il va sprinini pe Klaus Iohannis", a mai spus Dragnea.

Ar fi doar ultimul candidat la prezidenţiale care sare în barca PSD. Marţi, şi-au anunţat susţinerea pentru Victor Ponta Corneliu Vadim Tudor, Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu.

UNPR a semnat, marţi, un protocol electoral cu PRM. Astfel, Corneliu Vadim Tudor îşi declară susţinerea faţă de Victor Ponta în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

"Uniunea Natională pentru Progresul României a încheiat marţi, 4 noiembrie 2014, un Protocol de colaborare cu Partidul România Mare (PRM) privind susţinerea candidaturii domnului Victor Ponta în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din data de 16 noiembrie 2014", se arată într-un comunicat UNPR, citat de MEDIAFAX.

Protocolul a fost semnat de către preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi de către preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, menţionează sursa citată.

BEC a anunţat, la ora 14:00, rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale. Corneliu Vadim Tudor a obţinut 3,68% din voturi.

Tăriceanu vorbeşte despre refacerea USL

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că au existat discuţii în cadrul structurilor de conducere a partidului pe marginea refacerii USL, după alegerile din 16 noiembrie.

"Obiectivul principal pe care-l avem în momentul de faţă este câştigarea alegerilor, prin eliminarea oricărei posibilităţi ca regimul Băsescu să se reproducă sub o formă sau alta, mă refer aici la domnul Iohannis. Le-am cerut colegilor mei să-mi dea un mandat în acest sens, pe care mi l-au acordat, şi, în acelaşi timp, le-am cerut să se mobilizeze cu toate forţele pentru că bătălia continuă, cu toate că Ponta are un avans important", a declarat, marţi, Călin Popescu Tăriceanu.

"Acest mandat este pentru a ne mobiliza şi a-i da posibilitatea celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu să învingă", a continuat liderul PLR.

Meleşcanu, alături de Ponta

Teodor Meleşcanu şi-a anunţat la rândul său susţinerea pentru Victor Ponta în turul al doilea al prezidenţialelor, precizând că un factor esenţial în adoptarea acestei decizii a fost convingerea fermă că împreună vor aplica o politică în favoarea securităţii României şi a unei dezvoltări economice durabile.

"În urma evaluărilor contextului politic intern premergător turului doi al alegerilor prezidenţiale 2014 şi a unei serii de discuţii pe care le-am purtat cu premierul, doresc să aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în turul al II-lea al alegerilor il susţin pe candidatul Victor Ponta. Totodată recomand electoratului care mi-a acordat încrederea în primul tur să susţina candidatura domnului Victor Ponta", a anunţat Meleşcanu într-un comunicat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL