Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ministrul Economiei: FMI ne cere să renunțăm la acordarea ajutoarelor de stat

Thursday, 05 February 2015, 18:34 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat de jurnaliști despre solicitările FMI, la negocierile cu Guvernul, Mihai Tudose a afirmat că nu poate face publice detalii, atât timp cât discuțiile nu sunt încheiate.

"Suntem încă într-o negociere cu FMI și nu putem să discutăm în timpul meciului. Totuși, ca să știți așa, una dintre cerințele principale a fost renunțarea la ajutoarele de stat, să se termine cu lipsa de apetență în a constata niște datorii la firmele de stat. Atunci când o firmă de stat nu plătește datorii la o altă firmă de stat, care, la rândul ei nu plătește la altă firmă de stat și atunci, tot circuitul ăsta este tot un ajutor de stat, pentru că este un actor care se simte bine în situația asta și care poate concura, la un moment dat, cu un privat fără a fi foarte fairplay. Mai sunt, de asemenea, probleme cu ștergerea arieratelor și cu guvernarea, cu partea asta de conducere a marilor companii, în cazul celor mai mari actori economici", a spus ministrul Economiei.

Ministrul Finanțelor, Darius Valcov, a declarat, miercuri, că Executivul va avea, vineri, cea mai importantă întâlnire cu FMI, la care vor participa toți miniștrii, pentru "a încerca să ajungă la un consens" cu experții Fondului, atunci urmând să se știe "dacă va mai fi sau nu în continuare un acord".

Totodată, în cadrul aceleiași zile, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, afirma că banca centrală este pregătită pentru eventualitatea în care România va întrerupe, înainte de termen, acordul cu FMI, arătând, însă, că negocierile merg bine și că nu va face alte comentarii, înainte de conferința FMI, programată pentru luni.

Mai multe pe Ziare.com.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL