Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Va fi Irina Rimes prezentă la ”Ziua Brâncuși”? Anunțul ministrului Culturii

Tuesday, 18 February 2020, 23:59 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a precizat, marți seară, la Realitatea Plus, criteriile de selecție a Irinei Rimes, ambasador al ”Zilei Brâncuși”. Acesta a spus că artista scrie poezii, citite chiar de actrița Maia Morgenstern, dar și că este un artist decent, asemeni versurilor din melodiile acesteia.

Totodată, Irina Rimes a fost numită ambasador al ”Zilei Brâncuși” și pentru că anul trecut a fost numită artistul anului în Basarabia.

”Irina Rimes a fost numită artistul anului în 2019, are scrise și poezii, a lansat albumul-carte ”Cosmos”. Chiar Maia Morgenstern a recitat din poeziile ei  (...) Irina rimes nu a luat niciun ban (...) Au fost câteva propuneri, eu am avut ultimul cuvânt. Este un artist decent. Am intrat pe youtube și mi-au plăcut versurile, sunt cu mesaj”, a explicat Bogdan Gheorghiu la emisiunea ”Jocuri de Putere”, la Realitatea Plus.

De altfel, ministrul a precizat că evenimentul de miercuri, ”Ziua Națională Constantin Brâncuși” este făcut din sponsorizări și că are intrarea gratuită. Acesta a spus despre ”Cumințenia Pământului” că nu va fi expusă la Muzeul Național de Artă deoarece au fost probleme legate de asigurare.  

”Acest eveniment se face din sponsorizări. E cu porțile deschise. Poate veni oricine. Intrarea în Muzeu e gratuită toată ziua.Cumințenia nu va fi acolo. Muzeul are un manager. Ce știu eu e că au fost niște probleme legate de asigurare. Orice deplasare a unor obiecte de patrimoniu necesită costuri foarte mari”, a mai spus Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii a dezvăluit că nu a donat pentru campania "Brâncuși e al meu".

”Nu. E o chestiune mai delicată, am avut o problemă în familie”, a afrmat ministrul întrebat fiind dacă a donat pentru Cumințenia Pământului.

De asemenea, ministrul Culturii a oferit și câteva detalii despre reproșul adus în timpul audierilor de către Ștefan Băișanu, legat de numirea Irinei Rimes ambasador onorific al Zilei Brâncuși 2020.

”Disprețul nu l-am exprimat eu în primul rând, eu m-am referit la artistul Salam că nu-l ascult. S-au încercat paralele cu personaje deocheate”, a mai adăugat Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii, atacat pe tema numirii Irinei Rimes: Să nu fie Salam sau Copilul Minune pentru Eminescu!


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-19 08:19:37
Paine si circ in Romanica

Scrie versuri, scrie poezii, lanseaza carte, ok. Dar asta cu Ambasador este o functie de reprezentare a Curentului Brancusi in toata lumea, deja in USA se tranzactioneaza sculpturi cu sume de pana la 80 milioane USD, nu poate fi tratat ca un concert in piata la girafa printre protestatarii anti PSD. Trebuie muuult mai muuuult decat atat pentru Brancusi, trebuie depasita etapa Targu Jiu ori tanti asta nu e pe drumul asta. Sunt atatia critici de arta, s-au scris zeci de carti documentate la fir de par despre operele si in general viata lui Brancusi atat de romani cat si de francezi, poate partea franceza alege un Ambasador pe masura. Irina e o fata tanara , ambitioasa, dar ii trebuie 10 ani de studiu cel putin sa poata intelege viata si opera lui Brancusi.

2020-02-19 09:30:17
borfasi

Credeam ca numai psd-ul are din astia dar uite ca si pnl are asemenea specimene.

2020-02-19 09:37:07
borfasi

Credeam ca numai psd-ul are din astia dar uite ca si pnl are asemenea specimene. Avem atati intelectuali de valoare Plesu Liiceanu Patapievici,Mihai Razvan Ungureanu,Papahagi,Nemteanu,etc..Ce faci Dle Orban ,si dumneata urasti intelectualii?Pai atunci care ar fi diferenta dintre dumneata si Dragnea?

2020-02-19 11:33:43
Adrian

Mie chiar imi place Irina. E tanara, are talent, are voce, dar, de aici pana la a fi numita ambasador al "Zilei Brancusi"... Observam ca unul dintre motivele alegerii ei in aceasta functie a fost ca anul trecut acesteia i s-a acordat titlul de artista anului in Basarabia. Ce legatura are una cu alta? Mai spune dl ministru ca poeziile ei sunt citite chiar de Maia Morgenstern. Aceasta din urma joaca roluri (chiar penibile, zic eu) in telenovelele alea de 2 lei romanesti. De ce m-ar impresiona ca citeste nu stiu ce poezii, cu tot respectul pentru talentul dnei Morgenstern (din pacate, nematerializat in ultimii ani)?

Alte articole din: ACTUAL