Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ministerul Justiției întârzie extrădarea lui Sebastian Ghiță

Wednesday, 26 April 2017, 11:20 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, judecătorii sârbi au extins cu 40 de zile termenul limită pentru trimiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă, a declarat Bojana Stankovici, purtătorul de cuvânt al instanţei.

Statul român avea la dispoziție 18 zile de la momentul în care Sebastian Ghiță a fost prins pentru a trimite documentele respective, traduse în limba sârbă, autorităților de la Belgrad.

Ministerul Justiției anunța, în data de 20 aprilie, că a primit de la instanțe actele necesare pentru ca procedura de extrădarea a lui Sebastian Ghiță, aflat în arest în Serbia, să înceapă.

Totodată, reprezentanții instituției au subliniat că “după finalizarea traducerilor, care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare vor fi transmise autorităţilor competente din Republica Serbia”.  

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad, în data de 13 aprilie, după ce s-a legitimat cu acte false. Ghiţă era dat în urmărire generală din luna decembrie 2016 şi se afla pe lista Europol a celor mai căutaţi infractori.  


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL