Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mii de oameni în Piața Victoriei din București. Filosoful Şora (102 ani): "Să mergem la vot!"

Sunday, 19 May 2019, 20:09 Sursă: REALITATEA.NET

La un moment dat, oamenii au făcut o coregrafie specială, o inimă albă pe un fundal albastru, pentru a transmite mesajul "România iubeşte Europa".

Filosoful Mihai Șora, 102 ani, a rostit un discurs: "Este important să fim aici ca să ne spunem părerea limpede şi răspicat. E important să fim în Europa pentru a nu fi singuri şi pentru a fi înconjuraţi de prieteni. Să nu preferăm comoditatea, ci să ieşim şi să votăm, gândindu-ne bine la votul pe care îl punem în urnă".

Vezi imaginile mai jos, în VIDEO!

Și actorul Marius Manole a transmis un mesaj: "Azi a fost închis un oraş (n.r. Târgoviște), mâine va fi închisă o ţară. Trebuie să votăm. Eu vreau să rămân în România, vreau să rămân în Europa".

-------------------------------------------------------------

Comunitatea Declic organizează duminică, 19 mai, cu începere de la ora 18:00, în Piața Victoriei din București, manifestația intitulată "Toți pentru Europa".

Evenimentul a avut drept scop motivarea cetățenilor să iasă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, și conștientizarea importanței implicării civice, prin prezența la vot.

În cadrul manifestației, a fost programat un concert cu trupele Vama, Omul cu șobolani, Taxi și Emil. Corul Sound Choir a intonat imnul Uniunii Europene, iar Funkoteca va anima atmosfera pentru toți participanții din piață. Toți artiștii participă pro bono la eveniment.

Pe scenă urcă personalități din diferite domenii, fără implicare politică. Printre cei care vor transmite pe scenă un mesaj de mobilizare la vot sunt filosoful Mihai Șora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole și Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu de la Dăruiește Viața.

 

.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL