Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mihai Daraban, președintele CCIR: I-am cerut lui Sorin Dimitriu fie autosuspendarea, fie demisia

Wednesday, 18 May 2016, 22:16 Sursă: REALITATEA.NET

Mihai Daraban a adus aminte și de primul dosar în care este trimis în judecată, din anul 2014, Sorin Dimitriu pentru fapte de corupție.

"Domnul Dimitriu a mai făcut o vizită pe la DNA. Vă pot spune, în premieră, că l-am sunat în această astăzi și i-am cerut fie autosuspendarea, fie demisia din calitatea de vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a României", a spus președintele CCIR.

Acesta a explicat că nu poate să-i ceară demisia din funcția de președinte al Camerei de Comerț București, întrucât a fost ales în acel post.

"Este singurul loc unde mă pot băga. Faptul că dânsul este ales în funcția de președinte al Camerei de Comerț București, acest lucru depinde de adunarea generală de la Camera București, de agenții din București.Dacă dânșii consideră că domnul Dimitriu îi poate reprezenta, foarte bine. Eu, din punctul meu de vedere, consider că domnul Dimitriu nu mai poate reprezenta Camera de Comerț a României. De fapt, i-am spus acest lucru încă din 2014. Am văzut că persistă această problemă și nu pot să stau cu mâinile în sân", a conchis Mihai Daraban.

Sorin Dimitriu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2014, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trei infracțiuni de abuz în serviciu, infracțiunea împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, respectiv folosirea sau prezentarea de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, și folosirea autorității în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL