Marcel Vela anunță măsuri în cazul Caracal: "Vreau să trimit corpul de control al ministrului la DIPI"

Tuesday, 14 January 2020, 16:52 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a intervenit în cazul de la Caracal și a precizat că vrea să trimită corpul de control al ministrului la DIPI.

"Este ciudată această îmbolnăvire subită a polițiștilor de la Caracal și din Olt, mai mult, pe lângă adjunctul Sârbu, mai este și șeful Investigațiilor Criminale, Pistol Constantin, care este la fel, în concediu medical și îi este suspendată cercetarea disciplinară pentru a nu se depăși termenul de anchetă sau sancționare.

Eu, de când sunt ministru, am fost pus într-o situație neplăcută de multe ori, în care am fost nevoit să semnez ordine de clasare pentru că au fost depășite termenele respective și dosarul trebuia clasat.

Din această săptămână, am dispus către Direcția Medicală din Ministerul Afacerilor Interne ca să discute cu medici de la Spitalul de Urgență al MAI, să verifice toate actele medicale prezentate și inclusiv pe cei doi care mai sunt în concediu medical", a afirmat Marcel Vela.

"Vreau să trimit corpul de control al ministrului la DIPI, pentru că DIPI e un fel de poliția poliției și această instituție trebuia să știe încă înainte de 24 iulie, când s-a întâmplat tragedia, că la Caracal există o incompatibilitate mascată printr-un divorț, între șeful poliției Caracal și familia Mirea. Și doamna Mirea Violeta care este șeful secției rurale. Acest aspect arată că nici poliția poliției nu a funcționat foarte bine înainte de tragedia de la Caracal și nu mai doresc să se repete aceste incompatibilități care pot genera fenomene infracționale la scară largă sau punctual, drame și tragedii așa cum au fost la Caracal", a mai precizat ministrul de Interne.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri