Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Manipulare ordinară marca Antena 3: de fapt, elvețienii ne fură lemnul

Thursday, 20 October 2016, 13:46 Sursă: REALITATEA.NET

Uite cum trec mașinile pline cu lemn, veți număra tirurile și veți vedea câte astfel de tiruri care pleacă din România! Sigur, dacă într-un singur an o singură companie a defrișat în România cât este suprafața Bucureștiului, cred că aceste tiruri până la urmă sunt nimic în raport cu ce s-a defrișat. Știți, noi vorbim de foarte multe ori despre România în diverse feluri. Uneori spunem România, alteori spunem țara asta. Este țara noastră, în nicio altă țară din lume nu se întâmplă ce se întâmplă în România. În nicio altă țară din Europa nu își defrișează pădurile de această manieră. Nicăieri, nicăieri, nicăieri! Faptul că se întâmplă există un post de televiziune care prezintă aceste lucruri. Nu e ca și când ne-au cumpărat pe toți! Pun mâna pe foarte mulți din statul român, dar unii văd aceste lucruri. Sunt localnicii care văd”, a perorat moderatorul, care a pronunțat de nu mai puțin de cinci ori “România”.

Numai că, deși mulți dintre noi ne-am dori, România nu este Elveția. În realitate, informația prezentată de Antena3 este mincinoasă și manipulatoare:  filmul original cu cele 25 de camioane a fost luat de pe Youtube, prelucrat pentru a blura numerele de înmatriculare și numele companiei de transport, și difuzat apoi de Antena3. Originalul se găsește aici: https://www.youtube.com/watch?v=11XEKeGxBi8.

Este vorba de un transport al firmei austriece  „Tscherntschitsch”, o firmă cu o experiență de peste 50 de ani în transportul buștenilor (http://www.tscherntschitsch.at/ueber_uns.html). Buștenii provin din Elveția, nu din România, și au fost tăiați de compania „TS Harvest KG” pentru clientul „Papier Holz Austria”. Ruta lemnului filmat nu trece prin România, ci pleacă de la Seeberg (Elveția) pentru a ajunge la Göriach (Austria). Filmul de pe Youtube a fost folosit de firma austriacă drept instrument de promovare.

Totul este relatat pe site-ul oficial al firmei de transport, unde se specifică din titlu - cu titlu de mândrie - faptul că s-au încărcat 25 de camioane într-o zi. http://www.tscherntschitsch.at/ausfahrt2013.html.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL