Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, reţinut de DNA. Percheziţii de amploare la mai multe spitale

Thursday, 09 June 2016, 16:46 Sursă: REALITATEA.NET

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', a fost adus joi la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii fac percheziții la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupție în legătură cu achiziții publice.

Bogdan Păltineanu ar fi luat mită între 5 și 10% de la firme care vindeau consumabile medicale la Institutul "Ana Aslan", au declarat joi pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit acestora, Păltineanu, în prezent manager al Spitalului Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', ar fi luat mita sub formă de bani cash.

În dosar procurorii verifică mai multe achiziții publice încheiate de către spitale, printre care și Institutul Clinic Fundeni, privind consumabile medicale, care ar fi fost supraevaluate de zeci de ori și care s-ar fi făcut inclusiv de la o firmă a lui Dorin Cocoș, susțin sursele citate.

Societatea omului de afaceri Dorin Cocoș, au precizat sursele, doar ar fi intermediat achiziția de consumabile medicale de către diferite spitale, în loc ca acestea să le ia direct de la producător. De asemenea, la Institutul Clinic Fundeni, conform surselor, caietul de sarcini s-ar fi făcut astfel încât la achiziția de reactivi pentru laboratoare doar firma lui Cocoș îndeplinească condițiile.

"În perioada 12 mai — 21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie 'Ana Aslan', în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei. Banii, primiți de inculpat atât într-un imobil ce-i aparținea, cât și în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de către DNA.

Potrivit unui comunicat remis de DNA, au fost efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care patru reprezintă sediile reprezintă sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Astfel, descinderile au avut loc în 4 unități spitalicești din București:

- la sediul Institutului Clinic Fundeni, din mun. București, șos. Fundeni, nr. 258, sector 2;

- la sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” din mun. București, șos. Fundeni, sector 2;

- la sediul Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București, șos Berceni, nr. 12, sector 4;

- la sediul Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din București, șos. Berceni, nr. 10, sector 4.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL