Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Maine începe vaccinarea antigripală. De unde provin vaccinurile?

Wednesday, 14 October 2015, 09:20 Sursă: REALITATEA.NET

Prima tranşă de doze antigripale din Campania de imunizare a Ministerului Sănătăţii a ajuns la Galaţi. Este vorba despre 10.000 de fiole din totalul de 78.000 necesare în judeţ.

"Prima tranşă de vaccin antigripal a sosit. Anul acesta este vaccin de import. Olanda", a afirmat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi.

Medicii de familie sunt aşteptaţi să ridice fiolele.

"După aceea începe campania. Probabil că deja din 15 octombrie, aşa cum s-a anunţat oficial", a spus Mihaela Ghiurca, medic-şef Departament Supraveghere în Sănatătea Publică.

Gălăţenii sunt însă reticenţi la imunizare, aşa că e posibil ca multe doze să nu fie folosite.

"Oamenii au anumite rezerve în ceea ce priveşte vaccinarea antigripală. Nu mai sunt atât de entuziaşti. Oamenii preferă să îşi trateze virozele respiratorii în momentul în care apar aceste episoade", a spus Valentin Boldea, medic de familie.

Doar bătrânii sunt conştiincioşi în ceea ce priveşte vaccinarea. Cei mai tineri nu vor să se imunizeze deoarece fie vor vaccin românesc, fie se tem de efectele adverse ale serului.

Au dreptul la imunizare gratuită bolnavii cronic, bătrânii peste 65 de ani, cadrele medicale, cele ale armatei şi Ministerului de Interne, dar şi personalul care lucrează în instituţii de îngrijire a bătrânilor şi copiilor.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL