Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Maimuțe infectate cu coronavirus pentru testarea unui vaccin

Tuesday, 25 February 2020, 15:37 Sursă: Realitatea.NET

Opt maimuțe au fost infectate cu coronavirus pentru a se testa un vaccin care ar duce la stoparea epidemiei. Potrivit oamenilor de știință de la Institutul Național de Medicină din Statele Unite,  acesta s-a dovedit eficient în tratarea animalelor cu Covid-19.

Pe parcursul experimentului, maimuțele au fost puse sub observație timp de șase zile și s-a descoperit că cele care au fost tratate nu au mai prezentat simptome.

La finalul experimentului,  toate primatele au fost ucise.

Comisia Europeană (CE) a alocat, luni, 232 de milioane de euro în lupta globală împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus. Aproape jumătate din aceşti bani sunt destinaţi Organizației Mondiale a Sănătății (OMS0 pentru coordonarea răspunsului la această epidemie. 

Noul pachet de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru a stimula pregătirea, prevenția și izolarea virusului COVID-19 la nivel mondial prevede în prima etapă acordarea a  232 milioane de euro. O parte din aceste fonduri vor fi alocate imediat diferitelor sectoare, iar restul în următoarele lunim precizează CE într-un comunicat de presă.

Totodată, Comisia a anunțat că alocă fonduri suplimentare pentru repatrierea cetăţenilor europeni din China.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a trecut de79.000, iar numărul deceselor este de 2.619, 27 fiind în afara Chinei, conform CNN.

Luni, statisticile indicau că s-au înregistrat cel puţin 77.150 de cazuri confirmate în China, iar la nivel global sunt 79.356 de cazuri, bilanţul deceselor fiind de 2.619 de persoane, 27 fiind în afara Chinei, o creştere majoră faţă de săptămâna trecută, când erau 5 decese în afara Chinei, majoritatea la persoane care au avut o legătură directă cu China.

Noi focare au apărut în Coreea de Sud, Iran şi Italia, cu zeci de cazuri confirmate şi mai multe decese.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL