Lovitură de teatru în scandalul interceptărilor. "Nu e vorba de măsluirea de probe"

Wednesday, 14 February 2018, 07:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Disimularea s-a operat prin realizarea unei sesizări anonime, trimisă de la Chișinău, pe care Vlad Cosma a pus-o în practică, dar, ca o poliță de asigurare, s-a și înregistrat în timp ce o executa, arată Liviu Avram.

"Totuși, NU este vorba despre fabricarea de probe în montajul audio-video prezentat de Vlad Cosma. Însuși Sebastian Ghiță a recunoscut la Antena 3 (spre bosumflarea și dezumflarea lui Gâdea) că documentul pe baza căruia s-a format dosarul finanțării campaniei electorale a lui Ponta în Republica Moldova este autentic și e scris chiar de el.

Discuțiile dintre Vlad Cosma, procurorul Portocală și șeful DNA Ploiești vizau nu falsificarea unor probe, ci disimularea modului real în care documentele au ajuns în posesia DNA Ploiești. Iar disimularea s-a operat prin realizarea unei sesizări anonime, trimisă de la Chișinău, pe care Vlad Cosma a pus-o în practică (dar, ca o poliță de asigurare, s-a și înregistrat în timp ce o executa).

Cel puțin la acest moment, concluzia mea este următoarea: Vlad Cosma, implicat în campania lui Ponta din Moldova, a fost cel care a „colectat" documentele incriminatoare la adresa lui Ghiță, el le-a livrat către DNA Ploiești (în speranța că ușurează situația sa și a familiei sale), dar nu a vrut să se știe oficial că el este turnătorul lui Ghiță. Și atunci a convenit cu procurorii varianta sesizării printr-o scrisoare anonimă. Ar fi un nou episod din ciclul „PSD-iștii se toarnă între ei".

Asta schimbă puțin perspectiva întregii afaceri, nu? Căci una este măsluirea de probe (refrenul zilei, pe care îl cântă acum Mafia și Propaganda asociată) și alta e disimularea modului în care probe (totuși) reale au ajuns în posesia procurorilor.

Acum, mie nu mi-e clar dacă procurorilor le este permis să intre în asemenea gen de joc – dar asta o vor stabili Inspecția Judiciară și Parchetul General", a scris Liviu Avram pe pagina sa de Facebook.

Noi înregistrări explozive! Discuţie incredibilă între Vlad Cosma şi procurorul Negulescu

Interpretarea propusă de Liviu Avram este susținută de următoarea "dezvăluire" făcută la postul deținut de Dan Voiculescu:

"Antena 3 merită reclamată la Protecția Consumatorului pentru ce-a făcut în seara asta. Au promis o „nucleară" și nucleara care a fost? Că denunțătorul de la Chișinău, Serghei Petruș, nu există.

Păi cum să existe un denunțător la Chișinău câtă vreme Vlad Cosma însuși, în înțelegere cu cei de la DNA Ploiești, au convenit să atribuie unui denunțător ANONIM documentele pe care Vlad Cosma însuși le-a livrat DNA-ului ca să mascheze faptul că denunțătorul este chiar el, Vlad Cosma?

Să fiu iertat, dar o manipulare mai prostească decât asta eu încă nu am întâlnit. N-am o problemă că simpli cetățeni, ba chiar și simpli ziariști, cred în gogoașa asta, dar am o problemă în momentul în care persoane publice folosesc gogoașa asta, fără să o verifice, ca să ia decizii", a scris Avram într-o nouă postare pe FB.Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ