Liviu Dragnea are, din nou, emoții. Termen de judecată în dosarul Belina

Monday, 04 November 2019, 23:37, Sursă: REALITATEA.NET

Continuă dezbaterile în dosarul Belina în care numele fostului lider PSD este vehiculat și în care fostul ministru al Dezvoltării - Sevil Shhaideh este acuzat de abuz în serviciu întrucât l-a ajutat pe Liviu Dragnea să pună mâna pe Insula Belina.

Adaugă părerea ta

La Tribunalul București vor fi audiați, marți, alți martori din dosarul Belina.

Până acum au dat declarații mai mulți angajați în diverse instituții publice, implicați în procedura de adoptare a hotărârii de guvern prin care insula Belina și brațul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, proprietate a statului, au trecut din administrarea Ministerului Mediului - prin Apele Romane, în administrarea CJ Teleorman și apoi la celebra firmă TelDrum.

Judecătorul care judecă acest dosar - Bogdan Alexandru Dari - a spus că termenele în acest caz vor fi de două săptămani.

Tribunalul București a decis ca secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Gadea, fost deputat PSD și fost președinte al CJ Teleorman, să dea declarații la termenul de marți. Adrian Gadea este acuzat de procurorii DNA în acest caz de abuz în serviciu și participație improprie la abuz în serviciu.

Judecătorul a mai spus că la unul dintre termenele viitoare o să fie audiati ca martori si fostul premier Victor Ponta si fostul ministru al Dezvoltarii, Vasile Dâncu.

Amintim că procurorii au cerut, la demararea anchetei, aviz pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb, însă cererea a fost respinsă de Parlament.

În rechizitoriul procurorilor, personajul ”cheie” este Liviu Dragnea, procurorii precizând că liderul PSD se comporta ca adevăratul posesor al insulei Belina.

„Mijloacele de probă administrate în prezentul dosar au relevat o legătură apropiată între S.C. TEL DRUM S.A. şi numitul LIVIU DRAGNEA, a cărui prezenţă în repetate rânduri, pe Insula Belina, închiriată de S.C. TEL DRUM, a fost dovedită.

Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA, sau de persoane rămase neidentificate, care îl însoţeau pe insulă, aşa cum reiese din declaraţia martorului Constantin Apăvăloaie şi înscrisurile denumite foi de zbor, care atestă numărul de persoane însoţitoare.