Rareș Bogdan s-a decis. "Da, intru în arenă". Este primul pe lista PNL pentru europarlamentare

Thursday, 14 March 2019, 12:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Jurnalistul Rareș Bogdan a confirmat pentru site-ul realitatea.net că s-a decis să facă pasul în politică și va candida la alegerile europarlamentare pe listele PNL. Realizatorul "Jocuri de Putere" este primul pe lista PNL pentru europarlamentare.

Rareș Bogdan a anunțat pentru realitatea.net că va intra în politică, europarlamentar PNL, și a precizat că duminică, 17 martie, va face ultima emisiune Jocuri de Putere la Realitatea TV, apoi va lua o decizie, după ce va discuta cu patronul Cozmin Gușă.

"Da. Am decis sa intru. Ma voi lupta pentru ca Romania sa nu fie acaparata complet de tentaculele PSD - ALDE - UDMR.Acum sunt masina, pe Calea Victoriei, ma indrept spre Palatul Parlamentului", a spus Rareș Bogdan pentru realitatea.net.

Citește mai multe detalii aici!

UPDATE | Ora 16:25 | Rareș Bogdan a vorbit pentru toată presa. Vezi mai jos, în VIDEO, declarațiile!

Citește și: Rareș Bogdan, anunț pentru realitatea.net: "Duminică voi face emisiune, dupa aceea..."

UPDATE | Ora 14:45 | Primele imagini cu Rareș Bogdan intrând în Palatul Parlamentului și vorbind cu șeful PNL, Ludovic Orban

Şedinţa Biroului Executiv al PNL, în care se va stabili lista candidaţilor la europarlamentare,se desfășoară joi, la Parlament. Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că mesajul liberalilor la alegerile europarlamentare va fi "România, în primul rând", slogan care pare copiat după "America first" al lui Trump.

"Da, am decis să intru în arenă", a confirmat Rareș Bogdan informațiile privind plasarea sa ca primul pe lista PNL. Întrebat dacă va prelua președinția PNL București, Rareș Bogdan a negat și a precizat că intră în partid ca simplu membru.

După ce lista candidaţilor la europarlamentare va fi stabilită de BEx, aceasta va fi validată de Biroul Politic Naţional al partidului, care se va desfăşura tot joi la Parlament. Un număr de 49 de liberali s-au înscris în cursa pentru europarlamentare.

Potrivit surselor din PNL, Rareş Bogdan va fi urmat pe lista PNL de actualul europarlamentar Siegfried Mureşan (ales în 2014 pe lista PMP), Mircea Hava (primarul municipiului Alba Iulia), Vasile Blaga, Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu), Daniel Buda (preşedinte PNL Cluj), Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian-Jean Marinescu şi Vlad Nistor.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, la începutul şedinţei, că va fi stabilită lista candidaţilor la europarlamentare, va fi analizat stadiul campaniei pentru scrutinul din 26 mai şi va fi prezentat ultimul sondaj privind opţiunile politice ale românilor.

"Suntem practic în momentul în care pornim o bătălie fundamentală pentru România, pornim o bătălie în care se va hotărî nu numai cine va reprezenta România în Parlamentul European, se va hotărî şi dacă cetăţenii români dau o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern, împotriva actualelor clanuri care îşi bat joc de România, se va hotărî dacă cetăţenii români vor să consolideze şi să adâncească traiectoria europeană, dacă vor să pună punct conflictului artificial declanşat de majoritatea guvernamentală cu UE, cu instituţiile europene şi cu liderii europeni importanţi. În alegerile pentru PE se va vedea adevărul opţiunilor cetăţenilor români şi sunt convins că acest adevăr va fi un adevăr crud pentru cei care au fost investiţi cu încredere să guverneze şi care de doi ani şi patru luni îşi bat joc de România, ducând România spre nicăieri", a spus Ludovic Orban.

După ce lista candidaţilor la europarlamentare va fi stabilită de BEx, aceasta va fi validată de Biroul Politic Naţional al partidului, care se va desfăşura tot joi la Parlament.

Un deputat PNL a făcut anunțul: Rareș Bogdan candidează la europarlamentare 2019!

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat miercuri că jurnalistul Rareș Bogdan s-a înscris în PNL.

De fapt, Florin Roman susține că Rareș Bogdan s-a reînscris pentru el a mai fost în PNL în anii 90 fiind lider al Tineretului Liberal din Cluj. Postarea lui Roman a fost distribuită de mai mulți parlamentari ai PNL, semn că Rareș Bogdan chiar a semnat adeziunea.

Rareș Bogdan a afirmat inițial că va lua o decizie în acest sens pe data de 21 martie.

Rareș Bogdan e doar vârful icebergului

La finalul lunii februarie, Rareș Bogdan a oferit, pentru realitatea.net, declarații în premieră despre ceea ce intenționează să facă în continuare, inclusiv despre posibilitatea de a deveni europarlamentar PNL.

Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, a mărturisit că nu va abandona presa, chiar dacă va decide să se alăture PNL, în calitate de europarlamentar.

"Nu parasesc presa. Daca voi ajunge la o intelegere cu PNL, nu voi face altceva decat sa mai urc o tribuna, de pe baricada pe care sunt acum. Nu abandonez baricada, nu abandonez cauza pentru care am luptat.

Daca voi fi europarlamentar, voi avea program la Bruxelles de luni, pana miercuri. Si, in aceste conditii, voi discuta cu conducerea postului Realitatea TV si cu PNL ca joi si vineri sa fac emisiuni ca invitat permanent, co-moderator, si un duplex marti seara, Bucuresti-Bruxelles, cu mine timp de 4 ore in platoul de la Bruxelles..."


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ