Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Legătura dintre mass-media și ȘANTAJUL demnitarilor! Totul despre mogulul Radu Budeanu - Cum a fost folosită presa ca instrument de șantaj

Monday, 02 November 2020, 19:15 Sursă: Realitatea.NET

Radu Budeanu, patronul unui trust de presă din care fac parte publicațiile Cancan, Prosport și Gândul, ar fi pus totul la cale. Paparazii angajați de tabloidul său le-ar fi spionat la Paris, în februarie 2014, pe cele două. De notat că în februarie 2014, Elena Udrea era membru PMP, încă nu ajunsese la șefia partidului și nici nu era clar dacă va candida la președinția României. Alina Bica ocupa, în schimb, funcția de procuror șef DIICOT din primăvara lui 2012. Radu Budeanu de la Cancan şi amicul lui, Bogdan Buzăianu, „cel mai mare băiat deştept din Energie” ar fi pus la cale urmărirea Elenei Udrea și a Alinei Bica la shopping ca să le aibă la mână. Conform unor surse judiciare, Buzăianu voia să scape de dosarul Hidroelectrica de la DIICOT, cel privind băieţii deştepţi din Energie.

Dacă privim în vara acestui an, la comunicatul DNA, observăm că legătura cu acest dosar există. Chiar omul de afaceri Radu Budeanu a încheiat cu direcția națională anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul Hidroelectrica. Budeanu a recunoscut că în 2011 i-ar fi transmis Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea dată, promisiunea unui om de afaceri de a-i oferi suma de 5 milioane de dolari pentru ca aceasta să-și exercite influența în vederea menținerii contractelor încheiate de firmele omului de afaceri cu firma de stat Hidroelectrica.

Ulterior, în perioada noiembrie 2011 – februarie 2012, Radu Budeanu ar fi predat printr-un intermediar fostului ministru suma de 3,8 milioane de dolari, pusă la dispoziție de omul de afaceri.

În timp ce mai multe persoane au pus fotografiile cu Elena Udrea și Alina Bica pe seama paparazzi, angajați de tabloidul CanCan, pentru a fi folosite ca instrument de șantaj, alte voci din spațiul public au susținut că pozele de la Paris au fost făcute de serviciile secrete. Chiar șeful statului de la acea vreme, Traian Băsescu a acuzat mâna serviciilor, inclusiv a celor franceze. Băsescu a declarat că a vrut să îl demită pe generalul Coldea, şeful operativului din SRI, ba chiar a avut redactat decretul de demitere, dar până la urmă nu l-ar mai fi semnat.

Andrei Pleşu a fost şi el printre țintele paparazzilor. Filajul la Pleşu a fost mediatizat şi în emisiunea Cancan de la România TV. Acest lucru s-ar fi întâmplat din cauză că filozoful avea opinii politice defavorabile candidatului PSD la preşedinţie, Victor Ponta.

De paparazzi a avut parte și Marian Vanghelie după ce i-a înjurat pe Ponta şi pe Ghiţă în plină campanie prezidenţială.

Radu Budeanu a fost implicat și în alte dosare. În 2015, DNA a făcut descinderi la Can Can Tv SRL într-un caz privind trafic de influenţă și spălare de bani în care ar fi implicaţi politicieni şi patroni de presă. Au avut loc 26 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov la firme, cabinete de avocatură şi la sediul unei instituţii publice. Potrivit unor surse judiciare, cei vizați în anchetă au fost Orlando Valache, acționar la Cancan TV și șef al echipei de paparazzi, Radu Budeanu, fondatorul cotidianului Cancan, și Adrian Artene, jurnalistul care preluase de la Budeanu Cancan TV.

Budeanu a fondat ziarul Cancan în 2007. Afacerea a fost dezvoltată împreună cu Bogdan Buzăianu, considerat „cel mai mare băiat deştept din Energie”, finul fostului ministru PSD al Economiei, Dan Ioan Popescu, ambii de neatins de Justiţie.

Buzăianu a deţinut compania Energy Holding, devenită ulterior Alpiq RomEnergie şi Alpiq RomIndustrie. Energy Holding a încheiat cel mai mare contract de energie cu Hidroelectrica, de aproape 1 miliard de dolari, pe vremea când ministrul Economiei era naşul său.

Surse din media au precizat la acea vreme pentru FLUX 24 că la Cancan se află o mare bază de date cu fotografii, filmări și informații despre persoane publice. Un fost angajat al Cancan declara că încă din 2008 exista această bază de date cu imagini, filme și informații despre oameni de afaceri, politicieni sau vedete din showbiz. Multe din acestea ar fi folosite pentru șantaj. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL