Kovesi, pusă sub acuzare cu proces verbal. "Am fost împiedicată să dau declaraţii" (VIDEO)

Thursday, 07 March 2019, 12:07, Sursă: REALITATEA.NET

După aproape 6 ore de audieri la Secția Specială de Anchetare a Magistraților, Laura Codruţa Kovesi a aflat că este învinuită într-un al doilea dosar penal. "Nu ştiu dacă sunt pusă sub acuzare, au fost vicii majore de procedură, am fost împiedicată de a da declaraţii", a declarat Kovesi la ieşirea de la audieri. Fosta şefă DNA a precizat că i-a fost adus la cunoștință faptul că este învinuită pentru constituirea de grup infracțional organizat.

Adaugă părerea ta

UPDATE: ORA 17:55  - "Am aflat că sunt acuzată în al doilea dosar într-un mod care nu a respectat nicio procedură, nici nu ştiu dacă am fost pusă oficial sub acuzare, am primit un proces verbal care nu era semnat. (...) Am rămas în birou, mi s-a adus la cunoştinţă o învinuire, că aş fi coordonat un grup organizat în DNA, împreună cu procurori trimişi în judecată. Mi-a fost predat un proces verbal care nu este semnat de procuror”, a adaugat ea. 

"NU am fost citată legal, nu am avut ocazia să-mi pregătesc un avocat, sunt niste fabulaţii pe care le voi demonta în cel mai scurt timp, dar nu pot să mă apăr având în faţă un proces verbal care-mi transmite că am calitatea de suspect", a declarat Kovesi la ieşirea de la audieri.

"În primul dosar am fost impiedicată să dau declaraţii, dorinţa mea a fost să lamuresc aceste fabulaţii, am făcut cerere să-mi consult dosarul pentru a cunoaşte acuzaţiile, pe 15 februarie mi s-a adus la cunoştinţă  că sunt învinuită. Am făcut cerere de primire a dosarului pe 4 martie şi în perioada 8-16 martie voi avea accesul," a mai declarat Kovesi.

Există o disperare tot mai evidentă că voi deveni procuror eurpean. Nu renunţ, vreau să fiu procuror-şef al UE  

”Am fost anunțată că trebuie să rămân în birou. Am întrebat dacă pot să plec și mi s-a spus că nu. Nu e niciun control judiciar. Mi-a respins cererile de recuzare."

"Nu e nicio coincidență, e o campanie de hărțuire. E o nouă etapă, sunt hărțuită de 2 ani. Cred că intenționat azi am fost împiedicată să dau declarații, cred că intenționat am fost citată într-un dosar și am aflat de alt dosar. Stăteam într-un birou și se plimbau polițiști”, a mai afirmat Kovesi.

"Categoric vă spun că nu sunt vinovată de niciuna dintre faptele care mi se impută şi o să-mi dovedesc nevinovăţia, toată această campanie are legătură cu candidatura mea la funcţia de procuror-general al UE."

Declaraţiile integrale ale Laurei Codruţa Kovesi la ieşirea de la audieri. 

UPDATE | Ora 17:00 | Surse citate de Realitatea TV afirmă că Laura Codruța Kovesi a fost pusă oficial sub acuzare. Fosta șefă DNA ar fi acuzată și în dosarul privind DNA Ploiești în care sunt implicați și Lucian Onea și Mircea Negulescu, iar cei doi s-ar afla printre denunţători.

În același timp, sursele afirmă că Laura Codruța Kovesi ar fi cerut din nou recrutarea Adinei Florea.

UPDATE | Ora 16:05 | Au trecut mai bine de trei ore de când Laura Kovesi este audiată la Secția Specială de Investigare a Magistraților. Zeci de jurnaliști așteaptă ca fosta șefă DNA să iasă și să facă primele declarații. În mod normal, Parchetul se închide la ora 16:00, dar, în cazul în care au loc audieri, termenul se prelungește

UPDATE | Ora 15:35 | Kovesi este audiată de aproape trei ore de Adina Florea

Vezi mai jos, în VIDEO, imagini cu sosirea lui Kovesi la Parchet!

CITEȘTE ȘI: TUDOREL TOADER, ANUNȚ PENTRU REALITATEA.NET!

UPDATE | Ora 12:57 | Kovesi a intrat în sediul Secției Speciale de Investigare a Magistraților

UPDATE | Ora 12:54 | Laura Kovesi a refuzat să vorbească. "Voi da declaratii la iesire, va rog sa ma lasati sa intru" au fost singurele afirmații făcute de fosta șefă DNA, asaltată de jurnaliști

UPDATE | Ora 12:53 | Kovesi inainteaza foarte greu prin multimea de jurnalisti prezenti

UPDATE | Ora 12:52 | Kovesi a ajuns la Parchet. Câteva zeci de persoane îi scandează numele.

----------------------------

Știrea inițială

Este a doua oară când fosta șefă a DNA este chemată de Adina Florea pentru a da explicații în dosarul deschis în baza plângerii lui Sebastian Ghiţă.

La Secția de Investigare a Magistraților s-au strâns atât susținătorii, cât și contestatarii fostei șefe DNA.

Kovesi va fi audiată la ora 13:00. Vezi mai jos imagini și detalii!

În altă ordine de idei, Financial Times a publicat astăzi, fix în ziua în care Laura Codruța Kovesi a fost citată la Secţia specială de investigare a magistraţilor, o scrisoare atribuită lui Tudorel Toader.

Contactat de realitatea.netTudorel Toader a transmis următorul mesaj: "Scrisoarea a fost redactata si trimisa in numele Guvernului Romaniei".

CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI!

Laura Codruţa Kovesi a fost citată din nou astăzi, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de către Sebastian Ghiţă. 

Kovesi declarase pentru Realitatea TV că a aflat prin intermediul presei că va fi audiată pe data de 7 martie, iar ulterior a primit citarea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Fosta șefă DNA a mai fost audiată pe 15 februarie la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Sebastian Ghiţă susţinea că, în 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

 sursă foto: Inquam Photos şi Realitatea TV

.