Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La noi benzina se scumpeşte, dar în această ţară şoferii primesc GRATIS 150 litri lunar

Sunday, 25 December 2016, 14:08 Sursă: REALITATEA.NET

Este una dintre cele mai represive naţiuni din lume, dar statul subvenţionează carburanţii, lumina, apa şi căldura, potrivit Capital.ro

Turkmenistan este unul dintre cele mai bogate state în resurse energetice din bazinul Mării Caspice şi Asia Centrală. Potrivit estimărilor autorităţilor, statul dispune de a cincea rezervă de gaze naturale, ca mărime, din lume.

Capitala statului este la Aşgabat, oraş cu o populaţie de aproximativ 700.000 de locuitori. Străzile din Aşgabat sunt goale, clădirile sunt goale, nu vezi magazine sau restaurante, toate monumentele sunt închinate liderilor şi familiei acestora.

Angajaţii care lucrează în sistemul de stat - de fapt peste 95% din totalul angajaţilor - pot obţine însă o serie de facilităţi. Astfel, după cinci ani de muncă în instituţiile de stat pot cumpăra un apartament la jumătate de preţ şi cu o dobândă de 1% pe an.

Statul subvenţionează de asemenea benzina, lumina, apa şi căldura. Astfel, fiecare locuitor cu maşină are 150 de litri gratis în fiecare lună. Orice cantitate în plus este cumpărată cu echivalentul a 0,6 lei pe litru. Apa este mai scumpă, respectiv circa 2 lei litrul.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL