Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kovesi, după șapte ore audieri: Mi s-a interzis să vobesc cu presa. E o măsură de a-mi închide gura

Thursday, 28 March 2019, 09:48 Sursă: REALITATEA.NET

”După toate evenimentele din această saptămână, am interdicție de a vorbi cu presa despre dosarul în care am fost citată. Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa pe acest dosar, ca atare nu vreau să am probleme", a afirmat Kovesi la ieșire.

Kovesi a afirmat că prezența sa, din nou, la secția pentru anchetarea magistraților face parte din campania de hărțuire cu care deja s-a obișnuit. Kovesi a mai spus că se încearcă reducerea sa la tăcere pentru că, probabil, "disperarea unora" că ea ar putea fi numită procuror-șef european a ajuns la anumite cote.
 
”Eu respect această interdicție, nu o să vorbesc cu presa despre acest dosar. Știți că sunt rezistentă la stres, de o mie de ori dacă mă veți întreba despre acest dosar vă spun că nu pot vorbi. Cu privire la abuzuri, acestea trebuie constatate de instanțe sau de un judecător. Nu știu să fie hotărâri definitive că un procuror din DNA să fi comis abuzuri. În mandatul de procuror șef al DNA au fost peste 70 de magistrați trimiși în judecată inclusiv pentru abuzuri. Am fost prima care am intervenit”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care susține că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.

Tot Ghiță a vorbit public despre relația cu fosta șefă a DNA, invocând fotografii sau materiale video care ar arăta relația apropiată. Laura Codruța Kovesi a negat de fiecare dată că ar fi avut o relație apropiată cu fostul parlamentar.

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost audiat la Secţia pentru investigarea magistraţilor în legătură cu fotografia în care apare fost şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi depusă de Sebastian Ghiţă. Cristoiu a precizat că există o singură fotografie la dosar şi că aceasta nu este făcută acasă la Ghiţă, ci la crama Budureasca, care îi aparţine omului de afaceri.

Ion Cristoiu, audiat ca martor în dosarul Laurei Codruţa Kovesi

 Şi fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost audiat, însă el a fost reţinut în declaraţii.

"Am dat o declaraţie de martor. Nu pot să spun, e un dosar în curs de cercetare", a afirmat fostul ministru al Apărării, pentru Antena 3.

Întrebat dacă omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost invitat la el acasă, în seara alegerilor din 2009, Oprea a spus: "Este posibil să fi fost invitat. Habar n-am. Au trecut peste 10 ani de zile. Cred că şi acum o cină în mod privat nu încalcă legea. Ce încalcă legea - şi acum vă spun la modul cel mai serios, în toate funcţiile pe care le-am deţinut (...) - am sprijinit Justiţia cu resurse, cu personal -, cred că România ca să fie puternică are nevoie de o Justiţie puternică, dar fără abuzuri. Cred că abuzurile sunt întotdeauna în afara legii. A fost o cină privată, care nu încalcă nicio lege. Dacă sunt abuzuri da, încalcă legea".

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL