Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş, la Castelul Peleş pentru a aduce un omagiu Reginei Ana

Wednesday, 10 August 2016, 00:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

UPDATE 16:00 Premierul Dacian Cioloş a ajuns la Castelul Peleş.

UPDATE 14.30: La Peleș au ajuns președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și președintele PSD, Liviu Dragnea.

UPDATE 10:00: Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Castelul Peleş, acolo unde îşi va prezenta condoleanţele pentru decesul soţiei Regelui Mihai, Regina Ana.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va prezenta condoleanţele la ora 10,00. Premierul Dacian Cioloş va prezenta condoleanţe la ora 15,00, conform agendei postate pe site-ul Guvernului.

Până miercuri, la ora 18,30, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana este aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.

Trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns în țară. Când îi pot aduce oamenii un ultim omagiu UPDATE

O aeronavă Tarom a adus, marţi, în ţară, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, urmând ca pe parcusul a patru zile să aibă loc ceremonii la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Curtea de Argeş, unde regina va fi înmormântată. Regele Mihai nu va participa la aceste ceremonii, ca urmare a recomandării medicilor. Vor fi însă prezente patru dintre cele cinci fiice ale cuplului regal, precum şi nepotul Nicolae Medforth-Mills.

Miercuri, între orele 10.00 şi 18.00, sunt aşteptate oficialităţile care doresc să-i aducă un ultim omagiu reginei.

Miercuri seară, trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal, din Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului. Va avea loc o ceremonie privată, urmând să fie rostită şi o rugăciune catolică prezidată de IPS Ioan Robu, în prezenţa reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române.

Începând de joi, timp de două zile, între orele 8.00 şi 22.00, accesul va fi liber pentru toţi cei care doresc să-i aducă reginei un ultim omagiu. Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există însă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri