Ion Tiriac, victimă de lux în taifunul Ghiță-Kovesi. Un pilot poate arunca totul în aer

Monday, 18 February 2019, 13:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Dacă Sebastian Ghiță spune adevărul, atunci Ion Țiriac Air SRL, firma afaceristului Ion Țiriac poate să fie inculpată pentru evaziune fiscală pentru că a emis o factură fictivă, observă LumeaPolitica.ro.

În anunțul publicat de Ministerul Administrației și Internelor pentru achiziționarea serviciilor de închiriere aeronavă se specifică faptul că pe data de 14 aprilie 2011 prin contractul cu numărul 1388511 s-au achiziționat „servicii de transport aerian: transporturi de pasageri si de marfa, cu exceptia transportului de corespondenta. Locul principal de prestare: Bucuresti-Jakarta si retur".

În acest fel, anunțul Ministerului Administrației și Internelor închide posibilitatea ca statul să fi plătit cursa tur, iar Ghiță, la cererea lui Kovesi să fi achitat returul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Practic, dacă Ion Țiriac sau administratorii companiei susțin varianta lui Sebastian Ghiță acest lucru implică o recunoaștere a evaziunii fiscale făcută la momentul la care societatea comercială Ion Țiriac Air SRL a emis o factură fictivă la cererea acestuia din urmă.

Firma lui Ion Țiriac poate avea probleme și dacă susține că nu a primit bani de la Ghiță pentru aceiași cursă aeriană pentru care primise bani de la Ministerul Administrației și Internelor. Acest lucru se poate întâmpla pentru că managerii de la Ion Țiriac Air trebuie să indice cu exactitate care este cursa aeriană efectuată pentru care au tăiat factură către firma indicată de Sebastian Ghiță.

În mod normal audierea responsabililor de la firma de transport aerian poate să aducă lumină în acest caz. Dacă susțin varianta lui Ghiță admit evaziunea fiscală. Dacă susțin varianta lui Kovesi trebuie să demonstreze prestarea serviciilor pentru care au primit bani de la Ghiță.

Omul-cheie, care poate face lumina în afacerea Țiriac-Kovesi

Cătălin Bogdan Milea este personajul cheie al afacerii Kovesi, arată sursa citata. La momentul la care MAI contracta serviciile de la Ion Țiriac Air SRL, administratorul societății era pilotul Cătălin Bogdan Milea. Acesta fusese numit în funcție la data de 02 noiembrie 2009 în cazul unei întâlniri „ad-hoc" a asociaților.

Audierea lui Milea este iminentă deoarece în calitate de administrator s-a ocupat atât de contractul cu Ministerul de Interne cât și de factura lui Ghiță.

De asemenea,faptul că a fost îndepărtat din fruntea Ion Țiriac Air la scurt timp de la cursa de repatriere a lui Nicolae Popa ar putea arăta că nu are nicio datorie față de Ion Țiriac și o să spună tot adevărul.

Cătălin Bogdan Milea este aviator și în timp ce administra Ion Țiriac Air pilota și avioanele companiei.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ