Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ÎCCJ respinge cererea lui Ghiţă în procesul în care e judecat alături de foşti procurori din Prahova

Thursday, 15 June 2017, 17:47 Sursă: REALITATEA.NET

Sebastian Ghiţă va fi obligat, de asemenea, la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia de joi este definitivă. 

Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, procurorii acuzându-l că ar fi coordonat o adevărată reţea în judeţul Prahova, oferind o "bucăţică de putere publică" într-o zonă de interes în schimbul asigurării protecţiei.

În același dosar sunt judecați și Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fostul şef IPJ Prahova, Viorel Dosaru, fostul şef al DGA, Constantin Ispas și procurorul Aurelian Mihăilă, fost adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Potrivit surselor, în ordonanța de clasare să arată că Mihăilă ar fi întreprins demersuri pentru favorizarea lui Răzvan Alexe, apropiat al familiei lui Mircea Cosma, care este președinte al CJ Prahova.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL