Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Începe judecata în cauza inculpaţilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu

Monday, 02 March 2020, 12:10 Sursă: Realitatea.NET

"Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de inculpații Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 21/P/2018 din data de 12 iulie 2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, privind pe inculpaţii Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa de Cameră de consiliu, azi, 2 martie 2020.", se arată în minuta instanţei supreme.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă dar un alt complet de judecată.

Ghiță, parte civilă în proces

În dosar este parte civilă fostul parlamentar Sebastian Ghiță, cercetat, în trecut de procurorii de la DNA Ploiești.

Ancheta a fost trimisă în judecată de procurorii Secției Speciale în vara anului 2019.

“Inculpatului Onea Lucian Gabriel, în calitate de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în instrumentarea a două dosare penale, în calitate de procuror de caz, împreună cu inculpatul Negulescu Mircea, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denunţător să plăsmuiască un denunţ în numele unei persoanei imaginare, să întocmească în fals, în format electronic, tabele care conţin numele unor persoane – locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetăţenie română în anul 2014, cu scopul de a dovedi infracţiunea de coruperea alegătorilor pretins săvârșită de persoana împotriva căreia s-a formulat denunţul“, potrivit acuzațiilor lansate de Secția Specială.

Atât Onea, cât și Negulescu, au negat toate acuzațiile SIIJ, scrie realitateadinjustitie.net


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-05 12:26:26
Elena Udrea

Cine face ca Pintea, ca Pintea să pățească.

2020-03-05 12:47:37
Costel

Era unul Marinescu doctor mamoș la spitalul Witting, pe vremea lui Ceausescu. Intr-o zi este prins de militie luând mită și face 6 ani de pușcărie pentru asta. De ce nu ar face si Sorina pușcărie pentru mită dacă asa este legea?

Alte articole din: ACTUAL