Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incendiu la un depozit din Ilfov. Intervenție în forță a pompierilor. EXPLOZII SUCCESIVE

Monday, 06 May 2019, 12:58 Sursă: REALITATEA.NET

Incendiul a fost stins în jurul orei 18:00.

În jurul orei 15:00, incendiul a fot localizat. La fața locului au intervenit 28 de autospeciale de stingere, patru autoscări, două autospeciale pentru descarcerare și trei ambulanțe SMURD. 

"Incendiul este localizat (în jurul orei 14:00, n.r.), se acționează în mod preponderent de la înălțime, pe toate cele patru laturi ale depozitului. La prima vedere, pagubele sunt minore. În interior sunt depozitate materiale combustibile. Când incendiul a avut o manifestare generalizată, recipientele sub presiune au generat explozii", a declarat purtătorul de cuvânt ISU București, Daniel Vasile.

Cel puțin patru persoane au fost asistate medical, prezentând atacuri de panică.

"Sunt foarte importante informațiile din punct de vedere meteo. Avem vești bune, faptul că plouă ajută la stingerea incendiului, iar norul NU se îndreaptă spre Capitală. Colegii de la Garda națională de mediu sunt la fata locului. Agenția națională pentru protecția mediului a deplasat laboratorul în zonă pentru a determina dacă norul de fum are potențial nociv pentru populație. Urmează să primim aceste informatii în orele care urmează", a declarat, într-o intervenție la Realitatea TV.

"Ca la orice incendiu, orice fum este toxic. Locuitorii din zonă trebuie să închidă geamurile și să nu se expună", a declarat, într-o intervenție la Realitatea TV, Raed Arafat, șeful DSU.

 

"Se va utiliza sistemul RO-ALERT pentru avertizarea populației. Este vorba despre o ardere generalizată, cu degajări foarte mari de fum spre zona șoselei de Centură a Capitalei. Ard lacuri, vopseluri și mase plastice din depozit. Se încearcă stingerea din exterior. Din interiorul depozitului se aud explozii succesive", a declarat, la Realitatea TV, Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU ISU București.Traficul rutier este COMPLET BLOCAT, la această oră, pe E85, sensul de mers spre Buzău.

"E vorba despre o societate care are un depozit de vopseluri și diverse substanțe care au legătură cu acestea. Incendiul s-a extins și la alte societăți private din zonă. Hala inițială are 2-3.000 de mp suprafață construibilă", a declarat, într-o intervenție la Realitatea TV, Gabriel Dumănică, primarul din Afumați.

"Locuințele sunt mult mai departe de această zonă. Ne consultăm cu autoritățile abilitate și vom lua deciziile cele mai bune. În zonă sunt foarte puține case", a adăugat primarul, întrebat fiind dacă se ia în calcul evacuarea populației din zonă.

Reamintim că, în luna februarie, tot în zona Afumaţi, a mai avut loc un incendiu de proporţii.

INCENDIU DEVASTATOR lângă București! ALERTĂ EXTREMĂ prin RO-ALERT


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL