Coronavirus - România: 53186 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum arată noul Duster 2017. Începe o nouă eră pentru Dacia după 13 ani!

Monday, 08 February 2016, 14:28 Sursă: REALITATEA.NET

Dezvoltarea viitoarei generații este un moment crucial atât pentru marca Dacia cât și pentru gama entry level de la Renault, după ce Dusterul a fost din nou în 2015 cel mai bine vândut model Dacia în lume.

Noua Dacia Duster va fi primul model Dacia care se va construi pe noua platformă modulară CMF a Alianței, utilizată și pentru noile Renault Megane și Talisman.

Începe astfel o nouă eră pentru Dacia, care va renunța după 13 ani la platforma celei de-a doua generații Renault Clio utilizată care a stat la baza lui Logan, Sandero, Duster.

O a doua mare schimbare se referă la dimensiunile mașinii. Noul Duster va fi mai lung cu 18 cm și va ajunge astfel la 4,50 metri, urmând să ofere în premieră și opțiunea pentru șapte locuri atît de apreciată la fostul Logan MCV.

Gama de motoare nu se va schimba, urmând a fi oferite în continuare 1.5 dCi și noul 1.2 TCE în combinație cu transmisie față sau integrală. Va apărea însă opțiunea pentru cutia automată și pe alte piețe în afara Rusiei.

Foarte probabil, gama SUV de la Dacia va cuprinde în 2017 pe lângă noul Duster și modelul similar cu Renault Kwid care se va vinde sub marca Dacia în Europa, potrivit AutoExpert.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL