Iepuri dispăruţi din ţarcurile amenajate la Târgul de Paşte: "Acesta este nivelul de civilizaţie"

Thursday, 10 April 2014, 17:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Timişoara, ţarcurile amenajate la Târgul de Paşte, în cartierul Dacia şi cartierul Soarelui, au fost vandalizate, în noaptea de marţi spre miercuri, iar cel puţin şapte iepuri care fuseseră duşi să anime târgul au dispărut.

"Trecătorii au observat că sunt vandalizate ţarcurile şi au anunţat Poliţia Locală. Din păcate, noi nu avem posturi în acele zone", a declarat, joi, Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că va desfiinţa cele două ţarcuri din cartiere, urmând să-l menţină pe cel din faţa Operei. "Din păcate, au fost vandalizate în timpul nopţii atât standul din cartierul Soarelui, cât şi cel din Dacia. Acesta este nivelul de civilizaţie al unora dintre concitadinii noştri. Nu putem decât să privim aceste lucruri cu un gust amar. Nu putem să păzim non-stop. Nu este punct fix de pază acolo. (…) Nu vor fi duşi în acest an alţi iepuraşi acolo, se vor desfiinţa acele standuri", a declarat primarul Nicolae Robu.

Reprezentanţii Grădinii Zoologice din Timişoara spun că cercetează incidentul. Conform acestora, una dintre variante ar fi că iepurii au fost mâncaţi de câinii fără stăpân, iar cea de-a doua variantă este că persoane necunoscute au pătruns în interiorul ţarcului şi au furat iepurii, cu atât mai mult cu cât ouăle de rigips din ţarcurile în care se aflau iepurii au fost desenate cu grafitti.

Şi în anii trecuţi, iepurii aduşi în Piaţa Victoriei la Târgul de Paşte, într-un ţarc special amenajat, au fost luaţi de câinii fără stăpân. Anul acesta, Târgul de Paşte de la Timişoara este deschis până în 23 aprilie, fiind funcţional atât în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei, cât şi în cartierele Soarelui şi Dacia.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL