Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul ia în calcul AMÂNAREA cu 1 an a liberalizării preţului gazelor pentru CET-uri

Monday, 24 November 2014, 13:40 Sursă: REALITATEA.NET

În cazul centralelor de cogenerare care produc energie termică pentru populaţie (CET-uri), Departamentul pentru Energie ia în calcul posibilitatea de a le asimila consumatorilor casnici din punctul de vedere al tarifelor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Informaţia vine la scurt timp după speculaţiile privind scumpirea căldurii plătite de populaţie cu până la 35% începând cu 1 ianuarie.

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Servicii şi Industrii, a declarat că prețul la gaz ar putea crește cu 35% începând cu 1 ianuarie 2015.

Într-un comunicat de presă, Departamentul pentru Energie spune că a primit mai multe solicitări din partea unor companii private de a amâna liberalizarea preţurilor pentru consumatorii industriali.

De asemenea, Departamentul pentru Energie a primit o solicitare de iniţiere a modificării legislaţiei de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi de la o serie de operatori privaţi pentru a amâna cu cel puţin un an liberalizarea preţurilor pentru centralele de cogenerare care produc energie termică pentru populaţie şi de a le asimila pe acestea consumatorilor casnici, din punctul de vedere al tarifelor.

"Departamentul pentru Energie analizează aceste solicitări şi, la rândul său, a cerut astăzi ANRE, instituţia care monitorizează piaţa gazelor din România, date suplimentare care să demonstreze necesitatea amânării liberalizării. Departamentul pentru Energie consideră că o amânare parţială sau totală a liberalizării pentru consumatorii industriali (inclusiv C.E.T. –uri) necesită o aprobare prealabilă a Comisiei Europene", se mai precizează în comunicat.

În ceea ce priveşte preţurile plătite de consumatorii casnici pentru gazele naturale din producţia internă, acestea vor rămâne neschimbate de la 1 ianuarie 2015 în raport cu nivelul actual.

Gazul se poate scumpi cu 35% de la 1 ianuarie 2015

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL