Guvernul face lista neagră a companiilor de stat cu pierderi

Monday, 19 October 2015, 09:52 Sursă: REALITATEA.NET

Ministerul Finanţelor a făcut deja o analiză financiară a societăţilor la care statul este acţionar majoritar: din aproape 300 de firme, 40% au pierderi. Iar unele dintre ele se află, în această situaţie, de mulţi ani.

Statul este acţionar la 299 de companii, dintre care 154 au avut anul trecut profit, iar 24 au avut cheltuieli egale cu veniturile. Restul de peste 121 au înregistrat pierderi de peste 2,3 miliarde de lei, potrivit digi24.ro.

Situaţia companiilor de stat cu probleme financiare va fi analizată de autorităţile române împreună cu instituţiile financiare internaţionale, în următoarele două luni, spune ministrul Finanţelor.

„Atât BERD, cât şi Banca Mondială au o astfel de expertiză şi împreună să lucrăm şi să definitivăm ce trebuie făcut cu fiecare companie de stat, pas cu pas, fiecare etapă, pentru ca ea să fie privatizată sau dacă se impune acest lucru să fie închisă, pentru că nu ne mai permitem să cheltuim din banii publici în astfel de zone", spune Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Din cele 121 de companii care nu sunt profitabile, cele mai mari pierderi le-au avut anul trecut Complexul Energetic Oltenia - 693 de milioane de lei şi Complexul Energetic Hunedoara - 352 de milioane de lei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL