Dăncilă îl atacă pe Iohannis. Bugetul mai așteaptă

Tuesday, 12 March 2019, 21:23 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Dăncilă îl atacă, din nou, pe Iohannis pentru că a promulgat doar bugetul asigurărilor sociale, așa cum a făcut Traian Băsescu în 2013, ''folosindu-se de aceleaşi minciuni''. Guvernul a corectat marți Legea plafoanelor, după ce a fost declarată neconstituţională. Premierul susţine că Guvernul are bani pentru plata pensiilor şi că preşedintele "face un joc politic". Mai mult, Dăncilă promite să majoreze mai repde pensiile. 

În februarie, Camera Deputaţilor a modificat legea plafoanelor şi a majorat deficitul bugetar de la 2,55% la 2,76% din PIB, pentru a susţine financiar creşterea alocaţiilor pentru copii. Modificarea legii nu a respectat însă rigoriile Constituţiei, potrivit deciziei CCR la o sesizare a preşedintelui Klaus Iohannis.

După ce legea plafoanelor este corectată. Parlamentul va dezbate cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea bugetului.

Nu este prima încercare a Guvernul de a adopta acest act normativ. Cabinetul Dancilă a fost convocat în şedinţă şi luni, dar nu a putut corecta legea pentru că proiectul nu avea avizul Consiliului Economic şi Social, un aviz consultativ, dar obligatoriu.

Preşedintele a cerut coaliţiei PSD-ALDE să facă un buget sănătos pt România. Mai mult, de la Palatul Cotroceni au venit şi un avertisment dur că nu sunt prevăzuţi bani pentru plata pensiilor în legea bugetului de stat.

Atât Guvernul, cât şi PSD au respins acuzaţiile. Guvernul a dat asigurări că în 2019 toate pensiile vor fi plătite si chiar majorate.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri