Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul a uitat să repare cea mai mare eroare din "revoluția fiscală"

Thursday, 14 December 2017, 10:34 Sursă: REALITATEA.NET

„Avem o singură problemă, care va fi rezolvată de către Guvern - cei care lucrează în IT, care aveau deja impozit pe venit zero. Dar sunt mai multe variante pe care colegii din Guvern o să le propună, în așa fel încât firmele din IT să aibă avantaj. Impozitul zero rămâne", a spus președintele PSD, Liviu Dragnea la mijlocul lunii noiembrie.

„Salariile oricum nu scad. Se pune problema dacă firma cheltuiește mai mult", a adăugat el.

De la momentul primelor declarații și promisiuni a trecut mai bine de o lună și Guvernul nu a făcut nimic ca să repare eroarea.

Liderii PSD au reluat promisiunile că problema impozitului zero pentru angajatii din IT va fi reglementată printr-un ordin de ministru.

Analiștii fiscali au atras atenția că problema salariilor din IT nu se rezumă la eliminarea facilităților, ci ține și de valoarea asigurărilor sociale. Tocmai de aceea, brutul lor ar trebui să crească mai mult decât în cazul altor categorii, pentru a-și menține venitul net din salarii.

„Dacă de la 1 ianuarie 2018 angajatorul nu-i măreşte brutul, atunci salariul net, în mână, va fi mai mic. În situaţia punctuală a programatorilor se impune o majorare mai mare decât majorarea de 20% valabilă pentru ceilalţi salariaţi. Eu am făcut un calcul, undeva la 23-24% ar fi majorarea de brut pe care urmează să o primească programatorii pentru a avea măcar acelaşi salariu net", a declarat Adrian Benţa.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL