Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Greva minerilor din Gorj continuă! Sistemul energetic, în pericol

Tuesday, 15 January 2019, 07:37 Sursă: REALITATEA.NET

Ministerul Energiei a anunțat că toate aceste lucruri se pot concretiza doar dacă sindicatele vor notifica oficial începerea negocierilor într-un cadru legal, care înseamnă reluarea programului de lucru.

Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) este ilegală în acest moment, iar angajaţii companiei vor primi vouchere de vacanţă de la 1 mai dacă urmează paşii legali, a declarat, luni, Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, la finalul întâlnirii cu liderii sindicali aflaţi în grevă.

Toate aceste lucruri se pot concretiza doar dacă sindicatele vor notifica oficial începerea negocierilor într-un cadru legal, care înseamnă reluarea programului de lucru.

"Suplimentar, Ministerul Energiei s-a angajat şi va duce la îndeplinire programul de promovare a şase hotărâri de guvern privind exproprierile în zona Olteniei pentru crearea de noi fronturi de lucru, pentru ca să crească producţia de cărbune în acea zonă", a completat el.

Potrivit lui Vişan, CE Oltenia are stocuri de lignit care îi ajung pentru o săptămână.

Luni dimineața, muncitorii de la Pinoasa, Lupoaia, Peșteana și Roșia s-au solidarizat cu cei de la Jilț, Roșiuța, Motru și Tismana. Peste 3.000 de mineri refuză să lucreze până când nu le vor fi soluționate revendicările. Aceștia își doresc salarii mai mari, vouchere de vacanță, dar și angajări în sectorul de producție al gigantului energetic.

Între timp, Complexul Energetic Oltenia a anunțat că va plăti salariile pe luna decembrie și că vor redistribui încă 100 de lei pentru fiecare angajat din banii rămași necheltuiți din fondul de salarii din 2018.

Din cauza grevei, livrările de cărbune către termocentrala Turceni s-au stopat, iar un grup al structurii energetice a fost oprit din lipsa materiei prime.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL