Greşeala FATALĂ pe care o faci pe smartphone. Hackerii: "Pentru noi, eşti dezbrăcat pe stradă"

Monday, 23 June 2014, 10:57 Sursă: REALITATEA.NET

Fiecare smartphone are functiile unui minicomputer, asa ca utilizatorii pot fi inselati, identitatea acestora poate fi furata, iar conturile golite de hackeri.

Adaugă părerea ta

Potrivit CBS News, telefonul tau poate fi monitorizat de persoane nedorite, iar fotografiile pe care le pui pe retelele de socializare ii pot ajuta pe ceilalti sa te localizeze mai usor.

Multe gadgeturi cauta automat retelele de tip Wi-Fi atunci cand iesi in oras, asa ca un hacker iti poate afla parolele stocate in telefon atunci cand te conectezi la o retea publica de Internet. 
 
Expertii recomanda mare atentie, daca ai activata o astfel de conexiune, deoarece urmarile pot fi foarte neplacute pentru tine.
 
Potrivit specialistilor in securitate, este foarte probabil ca pe dispozitivul pe care il folosesti sa fie stocate informatii personale pe care nu doresti sa le dezvalui: parolele pentru conturi si cautarile pe Internet.
 
In acest moment, pe piata exista aplicatii ce pastreaza datele platilor facute de tine, asa ca risti sa fi jefuit. Este bine sa ai grija sa pui o parola cu care sa iti accesezi telefonul, astfel incat atunci cand il pierzi sa nu devii o victima.
 
Daca obisnuiti sa verificati un link pus de prieteni pe Facebook sau Twitter, de pilda, ar trebui sa renuntati. Puteti deveni victime ale "phishing"-ului, adica telefonul va fi accesat fara probleme de un program neautorizat.
 
Mai multe pe Manager.ro.