Grecia face apel la Germania să reformuleze sancțiunile economice „iraționale” impuse

Tuesday, 21 February 2017, 17:16 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În urma discuțiilor de luni între creditorii internaționali sosiți la Atena și guvernul grec, cele două părți au hotărât să reia dezbaterile privind programul de asistență în vedera deblocării eliberării unei tranșe noi în cadrul programului de 86 de miliarde de Euro.

Purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Dimitris Tzanakopulos, a declarat marți, citat de agerpres.ro, că se așteaptă ca Ministerul german de Finanțe să revină asupra cererii la un excedent bugetar primar de 3,5 la sută din PIB pe o perioadă de 10 ani. Purtătorul de cuvânt al guvernului grec a catalogat doleanța Ministerului german de Finanțe în acest sens drept „irațională”.

În discursul său, Tzanakopulos a menționat că o astfel de măsură ar impulsiona economia greacă, aceasta putând să-și reabiliteze credibilitatea pentru a putea fi capabilă să revină pe piețele financiare, urmând ca Grecia să-și plătească datoriile până la termenul limită, prevăzut pentru august 2018.

Creditorii internaționali ai statului elen vor veni într-o inspecție pentru a relua discuțiile în privința pensiilor, taxelor și legislatiei muncii, după nenumărate amânări și divergențe între U.E. F.M.I. și Grecia.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE