Sebastian Ghiță, achitat definitiv. Acuzații de dare de mită, șantaj și spălare de bani

Friday, 28 June 2019, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

Secția Specială a reușit! L-a scăpat pe Sebastian Ghiță de unul dintre dosare după ce a renunțat la apelul declarat de DNA. Astfel, fostul parlamentar rămâne achitat, cum s-a decis în primă instanță. Procurorii anticorupție l-au acuzat că ar fi încercat să afle informații confidențiale dintr-un dosar penal.

Adaugă părerea ta

Magistraţii Curţii Supreme au decis, vineri, cu majoritate de voturi, ca Sebastian Ghiţă să rămână cu achitarea dată de prima instanţă în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de mai mulţi procurori. Marţi, instanţa supremă a sesizat CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate care vizează atribuţiile Secţiei Speciale privind retragerea apelurilor din cauze.

„Respinge cererea formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de disjungere a cauzei în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj”, anunţă judecătorii.

Sentinţa a fost dată cu majoritate de voturi, cu opinia separată a magistratului Geanina Cristina Arghir. Aceata ar fi vrut ca instanţa să admită „cererea Ministerului Public de disjungere a cauzei în ceea ce priveşte soluţionarea apelului vizându-l pe inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian şi luării act de declaraţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie de retragere a apelului formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.357 din data de 14 iunie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr.2457/1/2016, privind pe intimaţii inculpaţi Tudose Liviu Mihail, Dosaru Viorel, Mihăilă Aurelian Constantin şi Ispas Constantin”.

Reamintim că, în data de 13 iunie, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a decis să retragă apelul din dosarul în care fugarul Sebastian Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşţi sunt acuzaţi de corupţie. În acest caz, Ghiţă, poliţiştii şi procurorii au fost achitaţi de instanţa de fond, iar apelul începuse la Completul de 5 judecători, scrie adevarul. Sebastian Ghiţă era acuzat de mai multe infracţiuni: 2 infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare a banilor, şantaj 2 infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii conducerea unui vehicul fără permis de conducere.