Ghiţă, noi dezvăluiri despre extrădarea lui Nicolae Popa: Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul

Tuesday, 11 December 2018, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Cercetările într-un dosar atât de important ce vizează personajele Kovesi-Onea-Negulescu consider că trebuie făcute de către procuroul de caz. Poliţia Română nu minte cu nimic atunci când spune că a plătit integral factura emisă de către Ţiriac Air pentru cursa de Jakarta în valoare de 52.000 de euro. Nici eu, Sebastian Ghiţă, nu mint când spun că o firmă din Ploieşti a plătit la rugămintea mea 68.000 de euro, la cererea Laurei Kovesi, tot pentru aceeaşi cursă. Am explicat de ce se grăbea precum şi faptul că o plată de peste 52.000 de euro făcută de Poliţie ar fi durat mult ca procedură şi ar fi avut nevoie de suplimentări bugetare", a precizat Sebastian Ghiţă.

"O cursă Bucureşti-Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors. În total vorbim de 34 de ore de zbor. Costul închirierii unui avion GulfStream G200 precum cel folosit de către Ţiriac Air este de 4000 de euro pe oră. Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 de euro plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. Sunt convins că procurorii de la parchetul general vo face lumină şi vor găsi Rapid adevărul. Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, toate aceastea sunt probe şi au fost găsite de către procurori. Sunt mulţi martori care cunosc situaţia. Încercările de manipulareşi intoxicare a opinie publice nu pot funcţiona în acest caz", a mai spus Ghiţă pentru postul de televiziune Romania TV.

Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ