Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ghiţă: Kovesi primea ordine de la Coldea, el îi spunea pe cine să aresteze

Thursday, 16 May 2019, 23:00 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul deputat Sebastian Ghiță susţine că Laura Codruța Kovesi primea ordine de la Florian Coldea în ceea ce privește arestările pe care urma să le facă. Într-o intervenţie în direct la Antena 3, Ghiţă a detaliat modul în care ar fi acţionat fosta şefă a DNA.

„Modul în care acționa Kovesi era: 50% din răzbunare și invidie, 50% pe comenzi și interese. Mai ales în ultima perioadă a carierei. Comenzile veneau de la Florian Coldea. Sunt convins că Traian Băsescu i-a dat comenzi directe, dar e suficient de abil să îi sugereze. Ea se ducea la Băsescu: „Șefu, șefu, nu credeți că omul acesta este rău?”. Știa pe cine să urnească, îi asculta telefonul.”, a declarat Ghiță.

Fostul parlamentar, refugit în Serbia, de teama dosarelor deschise pe numele lui în ţară, a comentat şi zvonurile privitoare la o relație de iubire dintre el și Kovesi.

„Nu am avut o relație sentimentală cu doamna Kovesi, ci una de prietenie până când s-a hotărât să dea exemple publice chiar și cu prietenii dânsei. Să vă spună Gabi Oprea cum a fost relația cu ea. Totuși, în timp ce le spunea colegilor ei să nu întrețină relații cu politicienii, ia stătea pe la mine pe acasă, pe la Oprea și nu numai. (...) Băsescu a introdus sentimentalismul în politică și în treburile țării. Așa se justifică apropierea de Kovesi și Udrea. Codruța nu e nici proastă și nici sentimentală. Cea a făcut-o să se înrăiască. Asta ne va explica Coldea. El a adus-o în situația asta", a comentat Ghiţă.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, potrivit unui document publicat joi seară de Antena 3, că fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi se manifesta „extrem de apropiat” în relație cu Sebastian Ghiță și că l-ar fi ameninţat că-l arestează dacă mai vorbește cu Elena Udrea şi o arestează şi pe ea.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL