Ghiță depune plângere dupa arestarea sa

Monday, 28 January 2019, 17:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Sebastian Ghiţă cere anchetă penală după ce avocatul desemnat din oficiu la cererea procurorului Portocală... în loc să-l apere... a cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă! Iar judecătorul care a emis mandatul nu numai că nu a comunicat nicăieri decizia arestării ci a anulat și dreptul de a contesta.

Fostul parlamentar va trimite o plângere la secţia pentru investigarea magistraţilor. Situaţia halucinantă a fost explicată şi susţinută cu probe de către Ghiţă, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV. 

Plângerea a fost trimisă din Serbia, prin fax, la secţia pentru investigarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă cere ca acuzaţiile îndreptate împotriva judecătorului Gheorghe Casandrescu, cel care i-a emis unul dintre mandatele de arestare preventivă, să fie ataşate la ancheta deja deschisă pe numele celor doi procurori controversați Onea și Negulescu.

"Am reclamat faptul ca în data de 14.04.2017, acest domn judecator Casandrescu a dispus întocmirea unor proceduri juridice impotriva mea, respectiv emiterea unui nou mandat de arestare, în conditiile in care a evitat, a eludat citarea mea sau a avocaților mei și practic nu mi a permis sa ma apar asa cum legea o cere", a spus Sebastian Ghiță.

Reclamaţia îl vizează și pe avocatul din oficiu Enache Antonio Pârâu, cel care l-a reprezentat în instanță pe Ghiță atunci când procurorii DNA Ploiești au cerut arestarea sa în lipsă.

”În loc să respecte ceea ce spune în lege, că trebuie să mă apere, să îmi acorde o apărare reală efectiva, a crezut de cuviință să fie de acord cu cerințele procurorului Onea și să ceară și avocatul meu arestarea mea, chestie pe care nu am mai auzit-o niciodată”, a mai spus Ghiță. 

În plus, într-o altă hotărâre luată de judecătorul invocat de Sebastian Ghiță, dreptul de contestare a mandatului de arestare preventivă a fost anulat, iar hotărârea a rămas definitivă. 

Gheorghe Casandrescu, judecătorul care a emis mandatul lui Sebastian Ghiță este un fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița. El a trecut în corpul judecătorilor prin două decrete emise succesiv de președintele Traian Băsescu. 

Ancheta este coordonată de Adina Florea, respinsă de două ori la şefia DNA de către Klaus Iohannis. 

 

Sursa: Realitatea TV Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL