Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gazprom ar putea ajunge la o înțelegere cu Comisia Europeană

Monday, 31 October 2016, 07:41 Sursă: REALITATEA.NET

În acest fel, cel mai mare producător de gaze naturale din țara condusă de Vladimir Putin își va schimba modelul de business, lucru ce va duce la scăderea prețului pentru statele din estul Europei.

Conflictul a început în 2011, când instituțiile antitrust ale UE au început o investigație pentru a stabili dacă Gazprom încalcă legile concurenței prin faptul că vinde gazul natural la prețuri diferite către fiecare țară în parte.

Comisia Europeană a demarat atunci o rundă de negocieri, însă acestea au fost sistate după ce Rusia a anexat Crimeea, în 2014.

Compania rusească era foarte mulțumită atunci când putea încheia acorduri bilaterale, cu fiecare țară în parte, pe mai mulți ani, căci asta îi dădea siguranță că poate obține ce vrea, potrivit Ziare.com. Rusia s-a folosit de acest as din mâneca, pe care l-a scos de fiecare data când începea un conflict politic. Când cineva o călca pe coadă, îi oprea robinetul și obținea cam tot ce voia. S-a întâmplat și cu România, în 2009.

În aceste condiții, Comisia Europeană a cerut în repetate rânduri că aceste negocieri să aibă loc la comun, căci UE e un bloc unitar până la urmă, iar unele state sunt discriminate față de altele.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL