Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriel Cotabiţă, despăgubiri uriaşe după ce a fost fotografiat în spital. Ce riscă infirmiera

Wednesday, 15 July 2015, 12:42 Sursă: REALITATEA.NET

Conducerea Spitalului de Urgenţă Floreasca, din Capitală, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a declanşat o anchetă serioasă după ce în presă a apărut o fotografie în care o persoană în uniformă albastră, cel mai probabil o infirmieră, apare întinsă în pat, la Terapie Intensivă, alături de Gabriel Cotabiţă. Nu se ştie exact când a fost făcută poza, mai ales că artistul de 60 de ani a stat aproape trei săptămâni în comă, viaţa lui depinzând de aparate. Cert este că gestul incalificabil a stârnit zeci de reacţii.

Pe de altă parte, avocaţii contactaţi de Click! spun că poza scandaloasă o poate costa o avere pe infirmieră. Gabriel Cotabiţă o poate acţiona în instanţă, cerând daune morale pentru imaginea care îi prezintă suferinţa.

"Este o încălcare a atribuţiunilor de serviciu şi a conduitei, ca asistentă sau infirmieră. Există o răspundere disciplinară, care merge până la desfacerea contractului de muncă. Dar şi spitalul poate fi tras la răspundere pentru fapta asistentei, care era în timpul serviciului, nu în timpul ei liber. Daunele morale sunt la latitudinea instanţei... Dar având în vedere că este un prejudiciu grav de imagine pentru Gabriel Cotabiţă, acesta poate cere daune morale până la 50.000 de euro, atât asistentei, cât şi de la spitalul respectiv, întrucât este vorba de răspundere civilă delictuală pentru fapta angajatului. Oricum, asistenta respectivă merită şi o sancţiune penală. Practic, a abuzat de un om care nu se putea apăra", a declarat, pentru Click!, avocat Codruţa Aaron.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL