Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO Prima apariție a reginei Ellisabeta a II-a după izolarea COVID. Primul lucru pe care l-a făcut

Monday, 01 June 2020, 12:37 Sursă: realitatea.net

 

Regina a fost fotografiată călărind un ponei în vârstă de 14 ani, numit Balmoral Fern, duminică, 31 mai.

Elisabeta a II-a călărește regulat pe spațiile din jurul castelului Windsor, situat la 35 de kilometri vest de Londra.

Suverana s-a izolat la reședința sa preferată - Windsor, cu soțul ei, ducele de Edinburgh, în vârstă de 98 de ani, și un număr redus de personal, pe 15 martie. 

În ultimele două luni, Regina s-a adresat doar de două ori națiunii în timpul carantinei COVID, în două intervenții televizate.

În prima, ea i-a îndemnat pe britanici să se unească în lupta împotriva coronavirusului și a mai transmis că Marea Britanie "va reuși” în lupta sa împotriva virusului și a mulțumit oamenilor pentru respectarea regulilor guvernamentale de a rămâne acasă.

Cifrele oficiale arată că Marea Britanie a avut cel mai mare număr de decese legate de noul coronavirus din Europa. Până luni, 1 iunie, erau raportate 38.571 de decese din cauza COVID-19, cele mai multe din Europa și al doilea ca număr în întreaga lume, după Statele Unite, cu peste 104 mii, potrivit centralizării Universității Johns Hopkins. De asemenea, în Regatul Unit, până luni, 1 iunie, erau confirmate 276.156 de infectări cu COVID-19.

Din prima săptămână a lunii iunie, britanicii se vor putea întâlni în grupuri de până la şase persoane în spaţii publice sau private în aer liber, atâta timp cât menţin o distanţă fizică minimă de 2 metri unii faţă de alţii. Până acum, erau permise doar întâlnirile între maxim două persoane din gospodării diferite în parcuri sau alte spaţii publice.

De asemenea, și școlile din Anglia se redeschid de luni, după o pauză de 10 săptămâni, din cauza pandemiei de coronavirus. Măsura  nu este apreciată de părinți, foartee multi dintre acestia anuntând că își vor ține copiii acasă în continuare, de teamă că măsurile de relaxare sunt prea bruște.

Marea Britanie a impus o izolare strictă la sfârşitul lui martie, în urma căreia toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, au fost închise.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL