Fostul șef al SRI, implicat în unele jocuri referitoare la Realitatea TV

Tuesday, 27 February 2018, 22:05, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul şef al SRI, George Maior, a confirmat, marţi, la audierile din Comisia parlamentară de control al activităţii Serviciului, că a avut întâlniri şi discuţii cu persoane din conducerea instituţiilor media "la inițiativa acestora", spune Claudiu Manda, șeful comisiei. Fostul șef al SRI, provenit din PSD, confirmă că a avut multe discuții în care s-a vorbit despre Realitatea TV.

Adaugă părerea ta

George Maior a recunoscut că a avut o discuție cu Adrian Sârbu, fostul patron al Pro TV, în care l-a rugat să îi dea sfaturi lui Sebastian Ghiță, care se afla la început de drum în televiziune. Maior s-a apărat spunând că "nu vede ca asta să fi fost o presiune", potrivit lui Manda.

”A confirmat discuția cu Sârbu, că l-a rugat, i-a spus că dacă poate să îi dea un sfat domnului Ghiță, a spus că nu vede nimic rău în acest lucru, nu a făcut o presiune în calitate de director al SRI”, a afirmat Manda.

La audierile din noiembrie anul trecut din aceeași comisie parlamentară, Adrian Sârbu dezvăluise "o situație din 2010" cand a fost rugat de George Maior să-l ajute pe Ghiță cu sfaturi "cum să conducă instituția Realitatea TV din punct de vedere managerial".

În ceea ce privește întâlnirea cu Elan Schwartzenberg, Maior a spus că a avut o singură întrevedere, la inițiativa omului de afaceri.

”A fost întrebat dacă domnia sa, SRI, sau dacă are cunoștințe că s-ar fi implicat cu partea de tehnică, cu partea informațională sau cu partea decizională în ceea ce privește conflictul dintre Ghiță și Vîntu și a spus că nu”, a mai precizat Claudiu Manda.

În plus, Maior ar fi confirmat și că, împreună cu Sebastian Ghiţă s-ar fi întâlnit cu "o persoană din conducerea unui serviciu de informaţii străin".

George Maior a insistat că, în întâlnirile şi discuţiile cu persoane din conducerea instituţiilor media, "nu a dat niciodată dispoziţii în ceea ce priveşte politici locale de a sprijini nici măcar campanii de promovare a SRI sau partizanat politic":

"Nu a vrut să dea nume, dar atunci când a fost întrebat de nume, a răspuns că, în general, aceste discuţii erau la iniţiativa unor persoane din conducerea instituţiilor de presă, nu la iniţiativa domniei sale, că nu a solicitat ajutorul în vreun fel pentru a fi sprijinit în contextul promovării intereselor României în ceea ce priveşte acţiuni de contraterorism, că nu a dat niciodată dispoziţii în ceea ce priveşte politici locale de a sprijini nici măcar campanii de promovare a SRI sau partizanat politic", a detaliat Manda.

George Maior a fost audiat marți în cadrul Comisiei de control a activității SRI, în calitate de fost director al SRI.

Maior a declarat, în cadrul comisiei, că Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu şi Ponta participau la petrecerile date în locaţiile serviciului de informaţii, el afirmând că erau nişte întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale. Totodată, înainte de a intra la audieri, Maior a precizat că el consideră că și-a făcut datoria, a acționat mereu în spiritul legalității.

George Maior, audiat 6 ore în comisia SRI. A confirmat prezența lui Kovesi la petrecerile SRI