Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș a aderat la CNMR

Sunday, 16 July 2017, 14:17 Sursă: REALITATEA.NET

CNMR a anunțat aderarea la CNMR a Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș. FCRHCM a luat ființă în anul 2005 și este format în prezent din 39 de organizații importante ale românilor din regiune.

"Diversitatea, vechimea și repartizarea geografică a membrilor Forumului reprezintă atuuri foarte importante pentru reprezentarea cetățenilor români și apărarea în aceste zone a identității naționale, culturii și limbii române", se spune în comunicatul CNMR.

Asociația reprezintă astăzi cel mai puternic pol de reprezentare non politică prin intermediul membrilor săi, a cetățenilor români din toate sectoarele societății: educație, sănătate, mediul academic, industrie, agricultură, minerit, energie, turism, administrația publică locală, mediul de afaceri, cercetare și inovare, organizațiilor profesionale sau profesiilor liberale, politică externă, părinții elevilor din sistemul preuniversitar, apărare și securitate națională.

CNMR a atras atenția în nenumărate rânduri asupra pericolului atentării la identitatea și unitatea națiunii române de către grupuri interne și externe dar și asupra diluării valorilor naționale și interesului scăzut al Bucureștiului față de problemele românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

"Prin aderarea Forumului niciun român din aceste zone nu se va mai simți străin în propria țară, iar drepturile acestora vor fi apărate de către CNMR cu orice preț. Acțiunile noastre nu sunt și nu vor fi îndreptate împotriva nimănui, însă nu vom mai tolera nici măcar o dată abuzuri sau negocieri în dezavantajul românilor din aceste județe. Vom promova împreună cu membrii Forumului o stare de pace, liniște și respectare a principiilor democratice în aceste zone împreună cu respectarea simbolurilor, valorilor și însemnele statului român", a declarat președintele CNMR.

O altă preocupare a CNMR va viza contracararea oricăror forme de extremism, izolaționism sau discriminare la adresa cetățenilor români din această regiune.

În perioada următoare, Președintele CNMR va efectua o vizită în cele trei județe pentru realizarea unor planuri de acțiune ale parteneriatului dintre CNMR și FCRHCM. Aceste parteneriate vor viza prezervarea identității naționale dar și măsuri concrete pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL