Forin Cîțu: Ne împrumutăm în fiecare zi ca să putem plăti salarii și pensii

Thursday, 14 November 2019, 11:50 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Ne împrumutăm în fiecare zi pentru a acoperi toate obligațiile bugetare - este dezvăluirea făcută joi dimineața de ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu.

„Vă pot spune că am avut cea mai mică dobândă la un împrumut în euro din istorie pe piața locală, 0,24%, ultima fiind de 0,84%. Ne împrumutăm în fiecare zi, da, pentru că este deja un program în derulare. Programul nou de împrumut îl voi aproba la următoarea ședință. Deci nu este un program nou, este cel care e deja făcut, dar primul împrumut pe care l-am făcut a fost în euro pe piața locală", a spus Florin Cîțu.

Întrebat care este suma împrumutată până acum, Florin Cîțu a spus că nu știe exact, fiind un program lunar.

Deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Internt brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă nu facem nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4%, a mai declarat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Deficitul la 9 luni trebuia să fie 2,28%, execuţia la 9 luni este 2,60%. Azi, vă prezint execuţia la 10 luni, exact cum mi-a predat-o domnul Teodorovici, 2,84%. Este exact ceea ce am preluat (...) Deficitul astăzi, aşa cum arată situaţia, dacă nu facem nimic, mai avem o lună şi jumătate până la finalul anului, deficitul bugetar este în jur de 4%, mai precis peste 4%", a spus Cîţu.

Dezastru bugetar, anunțat de ministrul Finanțelor: deficit de 4%. "Au folosit metoda lui Al Capone"

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE