Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fondul Proprietatea ar putea să se listeze pe bursa din Londra

Friday, 07 March 2014, 10:18 Sursă: Mediafax

Administratorul Fondului a selectat un consorţiu de bănci de investiţii pentru a-i oferi suport în listarea secundară, format din Jefferies International Limited, ca unic consultant financiar din Marea Britanie, privind introducerea şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor Fondului pe piaţa londoneză, împreună cu BRD Societe Generale şi Swiss Capital, drept consultaţi locali, şi Clifford Chance Badea, consultant juridic al Fondului.

Tranzacţionarea de acţiuni între Londra şi Bucureşti ar putea fi realizată prin intermediul Depositary Interests (DIs) în Marea Britanie.

"În acest scop, un depozitar înregistrat în Marea Britanie va face legătura între piaţa de la Londra şi cea de la Bucureşti prin deţinerea de acţiuni prin intermediul unui custode (cu sediul în Bucureşti) via Clearstream (sistem de compensare şi decontare conectat la Depozitarul Central din Bucureşti) şi emiterea de DIs în Londra", potrivit unui comunicat FP.

Alternativ, listarea poate fi realizată prin intermediul Global Depository Receipts (GDR), dar reglementările din România restricţionează emiterea de GDR-uri doar pentru listările iniţiale, şi pentru ca Fondul să poată emite astfel de instrumente este nevoie ca legislaţia să fie modificată sau ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să emită o excepţie în cazul Fondulului.

Recomandarea administratorului Fondului privind listarea secundară a Fondului Proprietatea la Londra va fi supusă votului la adunarea generală a acţionarilor din data de 28 aprilie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL