Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Firmele de construcţii, faliment pe bandă rulantă. Costescu: "Nu o să mai avem cu cine să lucrăm"

Sunday, 13 December 2015, 19:41 Sursă: REALITATEA TV

Chinezii vor să construiască în România, dar cu utilaje şi muncitori din România, care sunt pe cale de dispariţie, le-a spus ministrul Transporturilor aleşilor din comisiile de buget-finanţe.

"La calea ferată, procentul e la 80-90%. Din ce am avut la autostrăzi e mai bine, dar nici acolo. Avem o mare problemă, nu o sa mai avem, în curând, cu cine să lucrăm. O să luăm în serios glumele despre chinezi, să ne dorim să vină ca să continuăm aceste proiecte", a spus ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Nici bani nu sunt! Ministrul a explicat ce s-a întâmplat cu fondurile europene alocate pentru Transporturi, după ce Guvernul Ponta a transferat autoritatea de management de la Ministerul Transporturilor la cel pentru Fonduri Europene.

"În anul în care a fost la Ministerul Transporturilor, absorbția a fost de 25%. În anul când a trecut dincolo, la 2.65%, a zecea parte", a mai spus Costescu. 

În privinţa controversatei autostrăzi Comarnic-Braşov, ministrul Transporturilor a declarat că au fost demarate licitaţiile pentru efectuarea lucrărilor la cele două capete, iar pentru partea din mijloc se face studiul de fezabilitate. În plus, legătura dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni se va face fie pe calea ferată, fie pe linia de metrou. Unul dintre proiecte va rămâne în sertar.

Linia de cale ferată ar fi mai ieftină cu 150 de milioane de euro decât noua magistrală de metrou, mai ales că o parte din infrastructură este deja construită.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL